Τι είναι το Φενγκ Σουι;

Διακόσμηση με φενγκ σουι τεχνική. Τι είναι το φενγκ σουι και πως μπορεί να βοηθήσει;

Το Φενγκ Σουι (Feng shui) είναι μια πολύ αρχαία τέχνη που αναπτύχθηκε πριν 3.000 χρόνια στην Κίνα και σκοπό έχει να εξισορροπέι τις ενέργειες σε κάθε δομημένο χώρο, σε κάθε σπίτι δηλαδή, με σκοπό να εξασφαλίζει την υγεία και την καλή τύχη στους ανθρώπους που κατοικούν σε αυτό. Feng σημαίνει άνεμος και shui σημαίνει νερό. Στον κινέζικο πολιτισμό ο άνεμος και το νερό σχετίζονται με την καλή υγεία, έτσι το καλό Feng shui ερμηνεύεται ως καλή τύχη, ενώ κακό φενγκ σούι ως κακή τύχη, ή ατυχία.

Το Φενγκ Σουι βασίζεται στην ταοϊστική φιλοσοφία και στην κατανόηση της φύσης, ιδίως στην ιδέα ότι η γη είναι ζωντανή και γεμάτη με ενέργεια (τσι). Οι θεωρίες του γιν και του γιανγκ, καθώς και των 5 στοιχείων του Feng Shui, είναι μερικές από τις βασικές πτυχές του που βασίζονται στον ταοισμό.

Μπορείτε να ανατρέξετε σε παλιό αφιέρωμα Οι κανόνες του Feng Shui για περισσότερες πληροφορίες για τα 5 στοιχεία.

Τα κύρια εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την ανάλυση του Feng Shui είναι η πυξίδα (Luo-Pan) και ο ενεργειακός χάρτης Μπάγκουα (Bagua). Ο ενεργειακός χάρτης του φενγκ σούι (δηλαδή το Bagua), είναι ένα οκταγωνικό πλέγμα που περιέχει τα σύμβολα του Ι Τσινγκ, το αρχαίο μαντείο στο οποίο το feng shui βασίζεται. Γνωρίζοντας το bagua του σπιτιού σας, θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τη σύνδεση των feng shui περιοχών του σπιτιού σας με την επίδραση αυτών στους διάφορους τομείς της καθημερινότητά σας.

 

Φενγκ σουι πυξίδα (φωτογραφία Newscom/RGP)

Φενγκ σουι πυξίδα (φωτογραφία Newscom/RGP)

 

Η feng shui πυξίδα (ή Luo-Pan), χρησιμοποιείται για την πρόσβαση σε βαθύτερες πληροφορίες όσον αφορά μια τοποθεσία ή ένα κτίριο. Αποτελείται από ζώνες ομόκεντρων δακτυλίων τοποθετημένα γύρω από μια μαγνητική βελόνα. Πρόκειται για μια πολυσύνθετη τεχνική. Luo σημαίνει τα πάντα και Pan σημαίνει μπολ, το οποίο μπορεί να ερμηνευθεί ως το μπολ που περιέχει όλα τα μυστήρια του σύμπαντος. Μόλις κυριαρχήσετε το βασικό επίπεδο του feng shui, θα αρχίσετε να βλέπετε ισχυρά αποτελέσματα. Θα καταλάβετε επίσης γιατί το feng shui χρησιμοποιείται εκτενώς τόσο για σπίτια όσο και σε επαγγελματικούς χώρους.

Παρά το γεγονός ότι ορισμένα επίπεδα του feng shui είναι εύκολο να κατανοηθούν και να εφαρμοστούν, οι βασικές γνώσεις παίρνουν χρόνια μελέτης. Ακριβώς όπως η παραδοσιακή κινεζική ιατρική, η γνώση του φενγκ σουι είναι βαθιά και πολύπλοκη. Όσο περισσότερα γνωρίσετε για το φενγκ σουι, τόσο περισσότερο θα θέλετε να το εξερευνήσετε!

Τι είναι το Φενγκ Σουι; αναρτήθηκε: 12 Σεπτεμβρίου, 2015 από το Σπίτι και Διακόσμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *