Οικιακή ψυχαγωγία με Home Cinema

Θέλετε την εμπειρία του σινεμά στο σπίτι σας; Μάθετε πώς να διαμορφώσετε τον χώρο σας για την σωστή εγκατάσταση του Home Cinema (ή Home Theater) στο δωμάτιο σας.

Το Home Cinema ή αλλιώς Home Theater ορίζεται ως το σύστημα οικιακής ψυχαγωγίας μέσω της αναπαραγωγής εικόνας και ήχου και στόχο έχει να μεταφέρει την αίσθηση της κινηματογραφικής προβολής στον προσωπικό μας χώρο.

Ωστόσο με το πέρας του χρόνου και με την ανάπτυξη της τεχνολογίας, η προβολή δεν γίνεται πλέον πάνω σε πίνακα μέσω βίντεο προβολέα αλλά με την χρήση επίπεδων οθονών υψηλής ευκρίνειας. Ένα πολύ καλό παράδειγμα παρουσιάστηκε σε παλιό αφιέρωμα με τίτλο Η μεγαλύτερη τηλεόραση του κόσμου με ανάλυση 4Κ.

Οι ταινίες που προβάλλονται βρίσκονται σε ψηφιακή μορφή μέσω DVD (δίσκο) ή στο υψηλής περιεκτικότητας Blu-ray δίσκο αναπαράγεται από τα σχετικά μέσα και προσφέρει την αίσθηση ότι βρισκόμαστε μέσα στον κινηματογράφο. Ο ήχος διαχέεται ομοιόμορφα στον χώρο μέσω 5 surround ηχείων και ένα subwoofer χαμηλής συχνότητας (π.χ. Digital Surround Sound 5.1).

Οι λάτρεις του Home Cinema έχουν στόχο να αποκτήσουν ενα ιδανικό περιβάλλον προβολής και ακρόασης, ωστόσο αυτό δημιουργεί την ανάγκη να διαμορφώσουν εξ ολοκλήρου τον χώρο που θα εγκαταστήσουν το σύστημα αναπαραγωγής. Σε πολλές των περιπτώσεων το επίπεδο κατασκευής είναι τέτοιο που ξεπερνά και τον απλό κινηματογράφο. Παρακάτω θα δούμε ένα παράδειγμα πλήρους αναδιαμόρφωσης χώρου και την μετάλλαξη σε δωμάτιο ψυχαγωγίας Home Cinema.

 

te home cinema theater 020

Ο χώρος όπως ήταν, χωρίς τα έπιπλα και τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Ένα δωμάτιο λίγων τετραγωνικών, ιδανικό για δωμάτιο ψυχαγωγίας.

 

te home cinema theater 003

Ο εξοπλισμός του Home Cinema, που προς το παρόν αποτελείται από τα βασικά. Τα DVD-Player, τον ενισχυτή, τα απαιτούμενα καλώδια για την μετάδοση ενισχυμένου σήματος, τα ηχεία και το subwoofer.

 

te home cinema theater 006

Το δωμάτιο ενισχύεται περιμετρικά και στο ταβάνι με ηχομονωτικά υλικά, κατάλληλα για την αποκοπή της μεταφοράς των δονήσεων στους εξωτερικούς χώρους και στα διπλανά δωμάτια. Οι αποχρώσεις του γκρι είναι το ιδανικό χρώμα για ένα Home Cinema.

 

te home cinema theater 021

Η καμπίνα ενός κυβικού μέτρου επιτρέπει στο 15 ιντσών woofer να κάνει τέλεια την δουλειά του. Η οθόνη με διαγώνιο 86 ιντσών δεν είναι τεράστια αλλά για μικρούς χώρους όπως αυτός είναι εξαιρετική. Οι 4.5 Χ 6 ιντσών θύρες (μπάσο) είναι τοποθετημένες στο πλάι και δεν θα είναι ορατές από μπροστά.

 

te home cinema theater 022

Τα καλώδια είναι περασμένα μέσα από τους τοίχους. Ενώ για να ενισχύσουμε την ατμόσφαιρα έγινε χρήση μικρών LED φωτιστικών.

 

te home cinema theater 017

Τέλος, οι απαραίτητες μικρές πινελιές στην διακόσμηση του δωματίου, πίνακες και διακοσμητικά αντικείμενα με έντονα χρώματα. Συνήθως ο χώρος του Home Cinema είναι διακοσμημένος από αντικείμενα και φωτογραφίες παρμένα από κινηματογραφικές επιτυχίες.

 

te home cinema theater 018

Η οικιακή ψυχαγωγία με Home Cinema μπορεί να κοστίσει λίγο ακριβά αλλά σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους επισκέπτες και θα σας χαρίσει έντονες κινηματογραφικές βραδιές.

Οικιακή ψυχαγωγία με Home Cinema αναρτήθηκε: 9 Σεπτεμβρίου, 2015 από το Σπίτι και Διακόσμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *