Cersaie – Η μεγαλύτερη έκθεση κεραμικών πλακιδίων στον κόσμο

Cersaie, η μεγαλύτερη έκθεση στον τομέα κεραμικών πλακιδίων και έπιπλων μπάνιου.

Τοποθεσία Εκδήλωσης: Μιλάνο – Ημερομηνία Εκδήλωσης: 23/09/2015

Η πρώτη τουριστική διαδρομή, με στόχο την βιομηχανική και πολιτιστική εξερεύνηση στον τομέα των κεραμικών που βρίσκεται στις επαρχίες της Modena και της Reggio Emilia.

ek cersaie έκθεση κεραμικών πλσκιδίων είδων μπάνιου 010

Η Cersaie, η μεγαλύτερη έκθεση στον τομέα κεραμικών πλακιδίων και επίπλων μπάνιου στον κόσμο και η Expo Milano 2015, η παγκόσμια έκθεση που φιλοξενεί πάνω από 150 εθνικά και θεματικά περίπτερα στον εκθεσιακό χώρο Rho Pero κοντά στο Μιλάνο, έχει ως στόχο την προβολή των κεραμικών πλακιδίων και ειδών μπάνιου σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

ek cersaie έκθεση κεραμικών πλσκιδίων είδων μπάνιου 008

Από προηγούμενη έκθεση κεραμικών πλακιδίων και ειδών μπάνιου Cersaie (πηγή: cersaie.it)

Πράγματι, μεταξύ των εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν με την ευκαιρία της EXPO 2015, για την προώθηση του τομέα των κεραμικών στην περιφέρεια του Sassuolo γεννήθηκε η περιοδεία CeramicLand, το πρώτο πρόγραμμα βιομηχανικού τουρισμού που σχετίζεται με τη βιομηχανική παραγωγή κεραμικών στην επαρχία της Μόντενα και της Ρέτζιο Εμίλια. Το έργο προωθείται από επτά δήμους της περιοχής (Casalgrande, Castellarano, Fiorano Modenese, Formigine, Maranello, Sassuolo και Scandiano), και πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή της Εμίλια-Ρομάνια ,καθώς και με τη συμμετοχή πολλών επιχειρήσεων που έχουν εκδηλώσει την προθυμία τους να δείξουν στους επισκέπτες το τεχνολογικό και επιστημονικό υπόβαθρο που βρίσκεται πίσω από την ιταλική παραγωγή ειδών κεραμικής.

 

ek cersaie έκθεση κεραμικών πλσκιδίων είδων μπάνιου 004

Από προηγούμενη έκθεση κεραμικών πλακιδίων και ειδών μπάνιου Cersaie (πηγή: cersaie.it)

Ο επισκέπτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα εργαστήρια και τις επιχειρήσεις για να μάθουν σχετικά με την προέλευση του προϊόντος σε όλες τις βαθμίδες του, από την παραγωγή έως τον εκθεσιακό χώρο και θα έχουν την ευκαιρία να διερευνήσουν σε βάθος τα πιο εξελιγμένα made in Italy κεραμικά προϊόντα που πωλούνται σε όλο τον κόσμο αναγνωρισμένα για την ομορφιά και την ποιότητα τους. Οι εταιρείες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα είναι Casalgrande Padana, Ceramice Coem, Edimax Ceramiche, Florim, Marazzi Group, Laminam, Marca Corona 1741 ,Tecnografica, Stylgraph και το System.

 

ek cersaie έκθεση κεραμικών πλσκιδίων είδων μπάνιου 001

Μοντέρνα διάθεση και υψηλή αισθητική (πηγή: cersaie.it)

Η περιοδεία της CeramicLand ξεκίνησε την 1η Μαΐου και θα λήξει στις 31 Οκτωβρίου. Οι ξεναγήσεις γίνονται δυο φορές την εβδομάδα κάθε Τετάρτη και Παρασκευή απόγευμα ξεκινώντας στις 13:00 από το Maranello και στις 13:30 από τον τερματικό σταθμό του Σασουόλο που βρίσκεται στην οδό Radici στο επίπεδο μπροστά από το σταθμό για Reggio Emilia.

 

ek cersaie έκθεση κεραμικών πλσκιδίων είδων μπάνιου 006

Ένα ενδεικτικό θεματικό περίπτερο της έκθεσης (πηγή: cersaie.it)

Ο συνδυασμός μεταξύ καλλιτεχνικής και βιομηχανικής κουλτούρας, η γνησιότητα συνδυασμένη με την ροπή προς το ευ ζην, τα ιστορικά και φυσικά μνημεία της περιοχής δίνουν την δυνατότητα σε κάθε εκδρομή της CeramicLand να μετατρέπεται σε μια δυσδιάστατη πραγματικότητα μεταξύ βιομηχανικής κουλτούρας και φυσικού κάλλους για τον επισκέπτη και να τελειώνει με μια ξενάγηση που συνδέεται με την ευημερία και τον πολιτισμό.

Σχετικά με το τελευταίο, η επιλογή έπεσε στις εξής εξαιρετικές τοποθεσίες των συμμετεχόντων δήμων: στο Palazzo Ducale στο Σασουόλο, στα αλατούχα εδάφη της Nirano, στο Κάστρο Μουσείο στο Spezzano, στο Φρούριο της Boiardo στο Scandiano, στην αρχαία ταβέρνα κάστρο στο Casalgrande,στο φρούριο του ιστορικού κέντρου του Castellarano , στο Κάστρο της Formigine και στα Λουτρά της Salvarola, για τα οποία γίνεται αναφορά στο σχετικό φυλλάδιο. Η διάρκεια της κάθε εκδρομής είναι περίπου 4 ώρες.

 

ek cersaie έκθεση κεραμικών πλσκιδίων είδων μπάνιου 009

Ποικιλία και χρώμα στην έκθεση κεραμικών πλακιδίων και ειδών μπάνιου Cersaie (πηγή: cersaie.it)

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.ceramicland.it ενώ οι κρατήσεις γίνονται δεκτές από τα τουριστικά πρακτορεία Modenatur της Μόντενα, SnackTravel της Castelfranco Emilia και Ιtinere της Reggio Emilia, επίσημους συνεργάτες της CeramicLand Tour.

 

Cersaie – Η μεγαλύτερη έκθεση κεραμικών πλακιδίων στον κόσμο αναρτήθηκε: 13 Σεπτεμβρίου, 2015 από το Σπίτι και Διακόσμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *