Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο

Το Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αποτελεί έθιμο των Βορείων λαών και αναφέρεται σε μήνα 30 ημερών με τελευταία μέρα την 25η Δεκεμβρίου, τη μέρα των Χριστουγέννων ή σε χρονική περίοδο 24 ημερών από 1ης μέχρι 24 Δεκεμβρίου.

Το Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αποτελεί είτε μεγάλο βάζο που φέρει αλεξανδρινά φυτά είτε ένα μεγάλο στολισμένο ανοικτό κουτί με δώρα. Και στις δύο περιπτώσεις κρέμονται από το στόμιο του βάζου ή του κουτιού 30 ή 24 (ανάλογα του τύπου του ημερολογίου) αριθμημένα μικρά δωράκια που καθημερινά στα παιδιά ενισχύουν την προσμονή της έλευσης των Χριστουγέννων.

Καθένα από αυτά τα αριθμημένα δωράκια που είναι περίτεχνα τυλιγμένα, ανοίγεται κάθε πρωί έως ότου κορυφωθεί το εορταστικό κλίμα την παραμονή των Χριστουγέννων και τις μέρες που θα ακολουθήσουν.

Μπορεί να Χριστούγεννα να θέλουν λίγο καιρό ακόμα για να έρθουν, όμως για να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο τις γιορτινές μέρες χρειαζόμαστε λίγο χρόνο παραπάνω. Το Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο είναι μια πάρα πολύ καλή ιδέα. Αυτή η έξυπνη κατασκευή δεν χρειάζεται πολλά υλικά και είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσει αρκετούς μέσα στο σπίτι. Η ιδέα πάρθηκε από το γλυκύτατο lamproukam.blogspot.gr και μας δείχνει βήμα βήμα πώς να το φτιάξουμε μόνοι μας.

Τα υλικά που χρειαζόμαστε για την κατασκευή μας είναι : 24 χάρτινα κουτάκια, αρκετή κορδέλα, λίγη κόλλα, σιλικόνη, λίγο κόκκινο χρώμα, γιορτινά αυτοκόλλητα, μια μεγάλη ελαφριά ξύλινη πλάκα για να κολλήσετε πάνω τα κουτάκια και ένα κρικάκι για να το κρεμάσετε.

Αρχικά θα βάψετε το ξύλο όπως σας αρέσει και θα καρφώσετε από πίσω ένα κρικάκι για να το κρεμάσετε.

ide Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο

Μετά θα βάψετε και τα κουτάκια για να είναι όμοια χρωματικά.

 

ide Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο 001

 

ide Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο 002

Θα κάνετε πολλές δοκιμές μέχρι να δείτε πως είναι πιο όμορφα να τα τοποθετήσετε.

ide Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο 003

Ξεκινάτε το κόλλημα. Πρώτα θα κολλήσετε την κορδέλα σαν έναν σταυρό πάνω στο ξύλο, εκεί που περίπου έχετε υπολογίσει ότι θα μπει το κουτάκι σας.

 

ide Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο 004

Με σιλικόνη πάντα, θα κολλήσετε και το κουτάκι.

 

ide Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο 005

Κλείνετε με το καπάκι και δένετε από πάνω τις κορδέλες. Μην ξεχάσετε να το γεμίσετε με δωράκια! Όχι ακριβά. Μικρά, όμορφα και χρήσιμα πραγματάκια.

 

ide Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο 006

Με αυτόν τον τρόπο θα κολλήσετε όλα τα κουτιά. Θα βρείτε και θα εκτυπώσετε αριθμούς από το ένα μέχρι και το 24 και θα τους κολλήσετε στα κουτιά. Αν σας αρέσει κολλήστε τους και ανακατεμένους. Στο τέλος θα τα διακοσμήσετε αν θέλετε με διάφορα στολίδια για να είναι πιο εντυπωσιακά!

 

ide Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο 008

 

ide Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο 009

Αν σας άρεσε η δημοσίευση, πατήστε ένα από τα παρακάτω κοινωνικά δίκτυα και μοιραστείτε το!

Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αναρτήθηκε: 30 Σεπτεμβρίου, 2015 από το Σπίτι και Διακόσμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *