Φυσική πισίνα στον κήπο

Τα πλεονεκτήματα της φυσικής πισίνας έναντι των συμβατικών τύπων πισίνας.

Σίγουρα όταν μιλάμε για πισίνα, το μυαλό μας πάει σε μεγάλες και επιβλητικές κατασκευές. Μια πισίνα στο σπίτι, μπορεί να μας προσφέρει πολλές ώρες διασκέδασης και χαλάρωσης. Είναι από τα λίγα στοιχεία σε μια κατοικία, που όλοι δεχόμαστε σαν μια πολυτέλεια. Υπάρχουν αρκετά στυλ πισίνας (Τα 4 βασικά στύλ πισίνας) στον κόσμο, τις συναντούμε σε μεγάλες επαύλεις, σε εξοχικές κατοικίες, ακόμα και σε ακριβά ρετιρέ.

Υπάρχει όμως και ένα είδος πισίνας που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, αυτό της φυσικής πισίνας. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να νιώθουν την αίσθηση του χλωρίου στο σώμα τους και άλλοι που νιώθουν ότι το χλώριο μπορεί να τους κάνει κακό. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η ιδανική λύση είναι η δημιουργία μιας φυσικής πισίνας. Τα μειονεκτήματα ενός τέτοιου έργου είναι φυσικά η κατοικία να μην βρίσκεται σε αστικό κέντρο παρά μόνο στην εξοχή ή σε κάποιο παραθαλάσσιο μέρος.

 

kip φυσική πισίνα 01

Υπέροχο παράδειγμα φυσικής πισίνας (πηγή: Green Ideas, φώτο: Joanna Wickham)

Ο τρόπος καθαρισμού γίνεται για την ακρίβεια με δύο τρόπους, με τον φυσικό τρόπο μέσω του πλαγκτόν και ο δεύτερος, με ορισμένα συστήματα καθαρισμού που αντλούν το νερό σε ένα θάλαμο που περιέχει επικαλυμμένες πλάκες τιτανίου και ιόντα χαλκού και ψευδαργύρου. Υπάρχει και εναλλακτικός τρόπος, αυτός της χρήσης όζοντος που μπορεί να μειώσει την χρήση του χλωρίου έως και 90%. Ορισμένα συστήματα βασίζονται σε έναν συνδυασμό του όζοντος και των ιόντων χαλκού και αργύρου, ενώ κάποια άλλα στο αλατούχο διάλυμα.

 

kip φυσική πισίνα 1st Place Watelle

Πρώτη θέση στον διαγωνισμό Design Frog King Contest 2014, Watelle © swimming-teich.com

Για να πάρουμε μια πλήρη εικόνα αυτών των κατασκευών, παρουσιάζουμε τους νικητές από τον διαγωνισμό της Biotop, Design Frog King Contest 2014. Μια εταιρία από το Βέλγιο, η Watelle, αναδείχθηκε ο πρώτος νικητής στην κατηγορία Φυσική Πισίνα. Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος, έντεκα πισίνες στην κατηγορία Φυσική Πισίνα και εννέα για την κατηγορία Καναπές Πισίνα.

 

kip φυσική πισίνα 2nd Place Lutkemeyer

Δεύτερη θέση στον διαγωνισμό Design Frog King Contest 2014, Lütkemeyer © swimming-teich.com

Οι πισίνες χτίστηκαν στις χώρες των εταίρων της εταιρίας BIOTOP, όπως στην Αγγλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Τουρκία και την Αυστρία. Πέντε φιναλίστ σε κάθε κατηγορία αξιολογήθηκαν από μία διεθνή επιτροπή και έλαβαν υποψηφιότητα για τον τελικό γύρο. Μετά από μια πεντάλεπτη παρουσίαση όλων των φιναλίστ, οι εταίροι ψήφισαν για να επιλέξουν τις νικήτριες συμμετοχές.

 

kip φυσική πισίνα 3rd Place Fresner

Τρίτη θέση στον διαγωνισμό Design Frog King Contest 2014, Fresner © swimming-teich.com

Πολλοί υποψήφιοι χρήστες αναρωτιούνται αν η κατασκευή φυσικής πισίνας μπορεί να προκαλέσει μάζεμα κουνουπιών μέσα στην αυλή τους και να χαλάσει η ατμόσφαιρα, κάτι τέτοιο βέβαια δεν συμβαίνει σύμφωνα με τους ειδικούς, γιατί το κινούμενο νερό και τα φυσικά εξοντωτικά κάνουν την φυσική πισίνα ελεύθερη από κουνούπια. Για να καταλάβουμε το μέγεθος, ένα ωραίο παράδειγμα λέει ότι αν στοιβάξουμε τέσσερα ελαστικά στο κατώφλι μας, αυτό μπορεί να προκαλέσει 100 φορές περισσότερα κουνούπια.

 

Φυσική πισίνα στον κήπο αναρτήθηκε: 24 Σεπτεμβρίου, 2016 από το Σπίτι και Διακόσμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *