Ύψηλή αισθητική σε καναπέ

Από την ίδρυση της η Peugeot έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει χιλιάδες αντικείμενα, είτε είναι εγχώρια και καθημερινά, είτε στον κλάδο της κίνησης. Από μαγειρικά σκεύη, εργαλεία, ποδήλατα, μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα για τα οποία είναι πιο γνωστή στον κόσμο, αποδεικνύοντας την πολύπλευρη εικόνα της εταιρίας και την δίψα της για καινοτομίες.

milan-design-week-2014-photos-comm-025

Το έργο δημιουργήθηκε το Μάιο του 2013. Ο μοντέρνος καναπές ONYX είναι ένας σκαλισμένος καναπές που εκτίνεται στα 3 μέτρα μήκος και αποτελείται καθαρά κοψίματα, ανθρακονήματα, fiberglass, αλουμίνιο και φυσικά πρώτες ύλες όπως πέτρα, ξύλο και κρυστάλλινα πετρώματα. Ο μοντέρνος καναπές έγινε γνωστός στο κοινό από την έκθεση Milano Design Week 2014.

milan-design-week-2014-photos-comm-009

Αυτό είναι το πρώτο από μια σειρά μοναδικών επίπλων ειδικά σχεδιασμένων από το τμήμα PEUGEOT DESIGN LAB.

milan-design-week-2014-photos-comm-012

Μέσω της ευθείας τομής, θέλουν να δείξουν την ισχυρή αντίθεση και την αποφασιστικότητα, από τα υλικά μέχρι και την εφαρμογή. Η υψηλή επεξεργασία στα υλικά φαίνεται με ένα τεχνικό πλαίσιο δομημένο και προσαρμοσμένο με ακρίβεια χιλιοστού. Το ηφαιστειακό πέτρωμα κυριαρχεί με τις ατέλειες του, σε συνδυασμό με το σμίλευμα των ειδικών τεχνιτών στο τμήμα επεξεργασίας.

kat peugeot-design-lab-onyx-sofa making-of003

kat peugeot-design-lab-onyx-sofa making-of004

kat peugeot-design-lab-onyx-sofa making-of008

Στην ουσία ο καναπές ONYX είναι μια καθαρή δήλωση της Peugeot, στην οποία εκφράζει την αναζήτηση της για υλικά χωρίς ανταγωνισμό ανάμεσα στην πρόοδο και την φύση, ανάμεσα σε υλικά υψηλής τεχνολογίας, πρώτων υλών και φυσικών πόρων.

kat peugeot-design-lab-onyx-sofa making-of019

kat peugeot-design-lab-onyx-sofa making-of017

kat peugeot-design-lab-onyx-sofa making-of016

kat peugeot-design-lab-onyx-sofa making-of010

Η τιμή του καναπέ ONYX έχει οριστεί στα € 135.000 σε αυτή την έκδοση από ανθρακονήματα / μάγμα Volvic. Η ανάπτυξή του απαιτεί συνολικά 70 εργάσιμες ημέρες. Οι άλλες δημιουργικές παραλλαγές του καναπέ θα έχουν διαφορετική τιμή αναλόγως του υλικού που θα επιλέγεται από τον πελάτη.

 

Πηγή: Peugeot Design Lab

Ύψηλή αισθητική σε καναπέ αναρτήθηκε: 4 Οκτωβρίου, 2015 από το Σπίτι και Διακόσμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *