Υπέροχο φωτιστικό από σπάγκο και χαρτί

 

Ένα κλασικό παράδειγμα που μας αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει καλή διάθεση και φαντασία μπορούμε να δημιουργήσουμε υπέροχες κατασκευές. Όπως είναι αυτά τα υπέροχα φωτιστικά που θα δούμε βήμα βήμα πως φτιάχνονται, με απλά υλικά, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία και με θεαματικά αποτελέσματα.

Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι ένα μπαλόνι, μια κόλλα, (ατλακόλ), χρυσόσκονη και σπάγκος.

 

ide φωτιστικό σπάγκος 001

 

ide φωτιστικό σπάγκος 002

 

Το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να αραιώσουμε την κόλλα με λίγο νερό μέσα σε ένα μπολ. Ύστερα ρίχνουμε λίγη χρυσόσκονη μέσα στο μείγμα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τον σπάγκο μέσα ώστε να μουλιάσει. Το αφήνουμε λίγη ώρα ώστε ποτίσει καλά.

 

ide φωτιστικό σπάγκος 003

 

Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, έχουμε ήδη φουσκώσει ενα μπαλόνι, το οποίο με ενα πινέλο περνάμε όλη την επιφάνεια του με την κόλλα. Έπειτα αρχίζουμε να περιτυλίγουμε με σπάγκο το μπαλόνι κυκλικά. Μικρούς κύκλους στο πάνω μέρος και μεγαλύτερους κύκλους στο κάτω μέρος του μπαλονιού.

 

ide φωτιστικό σπάγκος 004

 

Το κρεμάμε αρκετή ώρα για να στεγνώσει, καλό είναι να το αφήσετε πάνω από 12 ώρες. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει. Το φωτιστικό μας είναι σχεδόν έτοιμο, το μόνο που μένει να κάνουμε είναι να σκάσουμε το μπαλόνι και να το αφαιρέσουμε προσεκτικά. Στο τέλος θα δέσετε με λίγο σχοινάκι ή με κάποιο λαμαρινάκι την αρχή του φωτιστικού και έτοιμη η κατασκευή μας.

 

 

 

 

ide φωτιστικό σπάγκος 006

 

 

 

 

 

 

 

 

ide φωτιστικό σπάγκος 007

 

Η ίδια διαδικασία γίνεται και στην περίπτωση που θέλουμε να κατασκευάσουμε χάρτινο φωτιστικό. Με την μόνη διαφορά ότι στο βήμα πριν κολλήσουμε τον σπάγκο πάνω στο μπαλόνι, περνάμε πρώτα πάνω στο μπαλόνι το χαρτί που θα έχουμε μουλιάσει στο μίγμα κόλλας που είχαμε φτιάξει προηγουμένως.

 

ide φωτιστικό σπάγκος 008

ide φωτιστικό σπάγκος 009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ide φωτιστικό σπάγκος 010

 

 

 

 

 

Αν και εσείς έχετε κάποια αξιοσημείωτη κατασκευή, μην διστάσετε να την μοιραστείτε με το Σπίτι και Διακόσμηση. Στείλτε μας τις φωτογραφίες ή την σελίδα σας, στην σελίδα επικοινωνίας.

Το υπέροχο φωτιστικό από σπάγκο και χαρτί είναι μια δημιουργία από το diaisthisis.blogspot.com

Υπέροχο φωτιστικό από σπάγκο και χαρτί αναρτήθηκε: 30 Σεπτεμβρίου, 2015 από το Σπίτι και Διακόσμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *