Το πιο όμορφο βιβλιοπωλείο στον κόσμο

 

Το Lonely Planet θεωρεί το βιβλιοπωλείο Lello & Irmao ως την τρίτη πιο όμορφη βιβλιοθήκη στον κόσμο. Πράγματι, μπορούμε να πούμε ότι άξια μπορεί να θεωρηθεί το πιο όμορφο βιβλιοπωλείο στον κόσμο. Το κατάστημα διαθέτει μια εξαιρετική νεο-γοτθική πρόσοψη, όπου μπορείτε να δείτε τις δύο φιγούρες που εκπροσωπεύουν την Επιστήμη και την Τέχνη, που είναι ζωγραφισμένες από τον José Bielman. Αυτή η πρόσοψη μπορεί να ξεπεραστεί μόνο από το εντυπωσιακό εσωτερικό του βιβλιοπωλείου, που είναι σχεδιασμένο από τον Xavier Esteves.

Το κτίριο εγκαινιάστηκε στις 13 Ιανουαρίου 1906, σε μια σημαντική κοινωνική εκδήλωση τόσο της Πορτογαλικής όσο και της Βραζιλιάνικης κοινωνίας, με τη συμμετοχή διάσημων ανθρώπων από διαφορετικούς τομείς – μεταξύ των οποίων και τον Guerra Junqueiro, διάσημο συγγραφέα της Πορτογαλίας.

 

ep βιβλιοπωλείο Lello & Irmao 02Καθώς περπατάτε μέσα από τις πόρτες του βιβλιοπωλείου θα παρατηρήσετε ότι υπάρχει μια θαυμάσια σκάλα και τα εξαιρετικά ξύλινα τείχη που δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα. Το ταβάνι είναι χρωματισμένο με γυαλί, και με ζωγραφισμένο το σύνθημα του καταστήματος “vecus se Labore”.

 

 

 

ep βιβλιοπωλείο Lello & Irmao 03

 

 

 

Οι φήμες λένε ότι η έμπνευση της Ι.Κ. Rowling για να γράψει τον Χάρι Πότερ είχε ξεκινήσει στο Πόρτο, σε αυτήν τη βιβλιοθήκη. Η γνωστή συγγραφέας έζησε στην Πόρτο για 10 χρόνια όπου εργαζόταν ως καθηγήτρια Αγγλικών στις αρχές του 1990. Εκεί συνήθιζε να πίνει ένα φλιτζάνι καφέ, στον δεύτερο όροφο του βιβλιοπωλείου Lello. Υπάρχουν πράγματι πολλές ομοιότητες μεταξύ της σκάλας του βιβλιοπωλείο Lello και εκείνης που περιγράφεται στο Χόγκουαρτς.

 

ep βιβλιοπωλείο Lello & Irmao 04Εκεί επίσης πιστεύεται σκέφτηκε τα κοστούμια του Χόγκουαρτς, εμπνευσμένη από τα κοστούμια των φοιτητών του κολεγίου στην Πορτογαλία, που αποτελείται από ένα μαύρο κοστούμι και ένα μαύρο παλτό.

 

 

 

 

 

ep βιβλιοπωλείο Lello & Irmao 05Η πολιτική του καταστήματος είναι πολύ αυστηρή, όσον αφορά τη φωτογραφία στο εσωτερικό της βιβλιοθήκης, και για έναν λόγο, επειδή είναι ιδιωτικός χώρος ο οποίος είναι γεμάτος από ανθρώπους όλη την ώρα. Ωστόσο, μπορείτε ακόμα να εισέλθετε δωρεάν και να απολαύσετε το μεγαλείο του κτιρίου. Ωστόσο, συνιστούμε να αγοράσετε ένα βιβλίο εδώ, δεδομένου ότι είναι μια μοναδική εμπειρία, που συνδέει όλες τις αισθήσεις.

 

 

 

Το πιο όμορφο βιβλιοπωλείο στον κόσμο αναρτήθηκε: 5 Οκτωβρίου, 2015 από το Σπίτι και Διακόσμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *