Το θέμα της αποκατάστασης

Αποκατάσταση σπιτιού στο αρχικό του στυλ

 

Αποκατάσταση σε μια κατοικία γίνεται αρχικά για να διορθωθούν οι υλικές ζημιές από το πέρασμα του χρόνου. Υπάρχει όμως και ένας άλλος λόγος, αυτός της αποκατάστασης του στυλ.

kat αποκατάσταση κατοικίας 002

Η αποκατάσταση των κατοικιών στο αρχικό τους στυλ δεν είναι κάτι το καινούργιο. Ένα σπίτι δεν χρειάζεται να είναι ιστορικό για να θεωρηθεί άξιο αποκατάστασης. Αρκετές κατοικίες της δεκαετίας του 1920 και του 1930, που στην συνέχεια εκσυγχρονίστηκαν τις δεκαετίες του 1950 ή του 1960 μπορούν να ωφεληθούν σήμερα με το να επαναφέρουν την αρχική τους εμφάνιση.

 

kat αποκατάσταση κατοικίας 005 εξώπορτα

Παραδοσιακό στυλ πόρτας, ιδανικό για την πρόσοψη του συγκεκριμένου σπιτιού στην Πενσυλβανία (φώτο: Historic Doors)

 

Το μέγεθος της αποκατάστασης ποικίλει, μπορεί να είναι η επιλογή των κατάλληλων συνδυασμών χρωμάτων για τις βαφές και τα σχέδια των κουρτινών μέχρι και την αντικατάσταση αρχιτεκτονικών χαρακτηριστικών. Με το όρο αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά εννοούμαι για παράδειγμα τον κορμό ενός κίονα, τις επάνω κορνίζες, τις πόρτες, τα μεταλλικά εξαρτήματα τους, τα παράθυρα κ.α.

 

kat αποκατάσταση κατοικίας 003 art nouveau

Σπίτι στην Ισπανία σε στυλ art Nouveau (φώτο: NoGreatHurry, flickr)

 

Από την στιγμή που η οικονομική μας δυνατότητα είναι περιορισμένη, τότε στόχος μας είναι να πλησιάσουμε το διακοσμητικό εκείνο στυλ που αντανακλά την γενική εμφάνιση της πρωτότυπης περιόδου που κατασκευάστηκε το σπίτι. Αυτό σημαίνει μια απλή επανεγκατάσταση τζακιού, την αντικατάσταση μαρκιζών και γύψινων κορνιζών, ακόμα και την αφαίρεση των διπλών τζαμιών και πλαισίων προς υπεράσπιση του παλιού στυλ.

 

Το θέμα της αποκατάστασης αναρτήθηκε: 22 Αυγούστου, 2016 από το Σπίτι και Διακόσμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *