Τι είναι το rustic design;

Η Ρουστίκ διακόσμηση στον χώρο σας

To Rustic ή Rustic Modern ( Ρουστίκ ) είναι μια μέθοδος εσωτερικού σχεδιασμού, που αναφέρεται στην χρήση και εγκατάσταση διακοσμητικών στοιχείων και υλικών που προέρχονται από τον παραδοσιακό αγροτικό πολιτισμό, συνδυασμένα σωστά, δηλαδή με Rustic Modern design και να αποδώσουν έναν σύγχρονο σχεδιαστικό συνδυασμό με καταπληκτικά αποτελέσματα.

Εύκολο να το κατανοήσει κανείς, ότι με τον όρο παραδοσιακή ή αγροτική κατοικία, εκφράζεται η κατασκευή που έχει να κάνει με το ξύλο και την πέτρα. Αυτά τα δύο στοιχεία είναι ο πυλώνας της ρουστίκ διακόσμησης.

 

af Τι είναι η Rustic διακόσμηση design 06

foto @ architecture-design-place.com

 

Ίσως η πρώτη χρήση του όρου “Rustic Modern” στο ευρύ κοινό ήρθε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, την εποχή της κηδείας της σταρ Marilyn Monroe. Στις 8 Αυγούστου του 1962 η United Press International δημοσίευσε επικήδειο λόγο σχετικά με την ηθοποιό όπου έλεγε, « χιλιάδες θεατές αναμένεται να κατακλύσουν την περιοχή γύρω από το μικρό μοντέρνο ρουστίκ παρεκκλήσι και μαυσωλείο, όπου η 36χρονη ηθοποιός θα ταφεί ».

 

af Τι είναι η Rustic διακόσμηση design 05

foto @ architecture-design-place.com

 

Το 2000, η συγγραφέας Ali Hanan κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με τίτλο Modern Rustic, με ιδέες για ένα σύγχρονο lifestyle σχετικά με το θέμα της μεθόδου του εσωτερικού σχεδιασμού, στο οποίο έγραφε ότι « η δημιουργία της μοντέρνας ρουστίκ εμφάνισης είναι μια οργανική διαδικασία που απαιτεί χρόνο και αφοσίωση. Μερικές διακοσμητικές πινελιές … μπορούν να μας βοηθήσουν να εντοπίσουμε το μοντέρνο ρουστίκ, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι διαχρονικό »

 

af Τι είναι η Rustic διακόσμηση design 04

foto @ architecture-design-place.com

 

Η έννοια της Rustic Modern design είχε λάβει αυξημένη προσοχή μετά το 2000, ιδίως στην πολιτεία της Καλιφόρνια. Η ενσάρκωση της συγκεκριμένης σχεδιαστικής μεθόδου δεν έλαβε πάντα θετικά σχόλια, πολλοί μάλιστα χαρακτήριζαν αυτόν τον εναλλακτικό σχεδιασμό ως κιτς, επειδή αντιπροσώπευε εποχές σχεδιασμού του 20ου αιώνα, όπως μαυροπίνακες (ή ράφια από κλαδιά κτλ) σε αντίθεση με τις σύγχρονες ανέσεις, όπως μείωση ενέργειας για φωτισμό και άλλα state-of-the-art σχεδιαστικά στοιχεία.

 

af Τι είναι η Rustic διακόσμηση design 03

foto @ architecture-design-place.com

 

af Τι είναι η Rustic διακόσμηση design 02

foto @ architecture-design-place.com

 

Τι είναι το rustic design; αναρτήθηκε: 7 Νοεμβρίου, 2015 από το Σπίτι και Διακόσμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *