Τι είναι η έξυπνη τουαλέτα;

Μπορεί να μην είμαστε εξοικειωμένοι με τέτοιου είδους ηλεκτρικές συσκευές αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι χρήσιμες. Πρεσβεύουν την πρακτικότητα και την εργονομία, με μια νότα πολυτέλειας, οι έξυπνες τουαλέτες θα μπουν στα σπίτια μας στο μέλλον και αυτό αρχίζει να γίνεται ξεκάθαρο με τον καιρό. Συνήθως το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε μόλις μιλάμε για έξυπνες τουαλέτες είναι το αυτόματο καθάρισμα των επιμέρους μελών της συσκευής όπως το καπάκι της τουαλέτας, η εφευρετικότητα όμως δεν τελειώνει εκεί. Η πρόοδος της τεχνολογίας συνδράμει στην ανάπτυξη αυτών των συσκευών, αυτοματοποιώντας την όλη διαδικασία ακόμα περισσότερο.

Μεγάλο κίνητρο για την ανάπτυξη της έξυπνης τουαλέτας είναι και η ανάγκη των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα, όπως επίσης και αυτοί που έχουν μεγάλες απαιτήσεις στο θέμα της υγιεινής.

 

tex έξυπνη τουαλέτα 003

 

Υπάρχει πλειάδα εταιριών ανα τον κόσμο που ασχολούνται με το συγκεκριμένο θέμα, και πολλές εξ αυτών με επιτυχημένη πορεία. Η συνολική παγκόσμια αγορά για τις high-tech τουαλέτες ήταν περίπου 800 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ το 1997, ενω ο μεγαλύτερος παραγωγός είναι η ιαπωνική εταιρεία Toto, με το 65% του μεριδίου της αγοράς, ενώ η δεύτερη μεγαλύτερη είναι η INAX στο 25%.

Η έξυπνη τουαλέτα (Washlet) που είναι σήμα κατατεθέν της εταιρείας Toto, αναφέρεται σε ηλεκτρικά καθίσματα τουαλέτας με δυνατότητα ψεκασμού νερού για το πλύσιμο. Ο όρος Washlet χρησιμοποιείται κοινώς για να αναφερθεί κάποιος σε καθίσματα με παρόμοια χαρακτηριστικά. Η δυνατότητα πλύσης περιλαμβάνει πρωκτικό καθαρισμό και τον καθαρισμό των γεννητικών οργάνων. Η εταιρεία προκειμένου να προσδιορίσει την κατάλληλη θέση ψεκασμού, έκανε έρευνα και ρωτήθηκαν 300 άνδρες και γυναίκες εργαζομένων κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης. Οι Washlets προσφέρουν πολλές δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένων της θέρμανσης των καθισμάτων. Η σειρά προϊόντων με μόνο τη λειτουργία θέρμανσης καλούνται warmlets από την Toto.

 

tex έξυπνη τουαλέτα 001

 

tex έξυπνη τουαλέτα 004

 Τι άλλο προσφέρουν όμως αυτές οι συσκευές; Για παράδειγμα το μοντέλο Washlet S300 είναι ένα κάθισμα που διαθέτει θερμαινόμενο κάθισμα, αναδιπλούμενη ράβδο καθαρισμού, ζεστό υδρομασάζ, ήπια ξήρανση του αέρα, και ένα ενσωματωμένο αυτόματο αποσμητικό σε συνεργασία με ένα σύστημα ανεμιστήρα. Επίσης τα καθίσματα είναι κατασκευασμένα από αντιβακτηριακά πλαστικά. Ο ψηφιακός θερμοστάτης και το αυτόματο άνοιγμα και κλείσιμο του καθίσματος της τουαλέτας είναι ένα επιπλέον χαρακτηριστικό. Όλα αυτά μπορεί ο χρήστης να τα ρυθμίσει με ένα βολικό τηλεχειριστήριο. Οι τιμές είναι σχετικές ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της κάθε συσκευής, κατά προσέγγιση λοιπόν μπορούμε να πούμε ότι με 1200 ευρώ μπορείτε να αποκτήσετε εάν Washlet, με τις βασικές λειτουργείες.

 

Τι είναι η έξυπνη τουαλέτα; αναρτήθηκε: 12 Οκτωβρίου, 2015 από το Σπίτι και Διακόσμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *