Τα 5 πιο ενδιαφέροντα ρολόγια

Ρολόγια που προκαλούν όποιον τα παρατηρεί. Επιτραπέζια ή επιτοίχια, μαγεύουν με την πρωτότυπη σχεδίαση τους.

Δείτε τα πέντε πιο ενδιαφέροντα ρολόγια που κυκλοφορούν αυτήν την στιγμή στο διαδίκτυο.

 

1. Το Πικάπ Ρολόι (Turntable clock)

 

Το Πικάπ Ρολόι @pixelthis

Το Πικάπ Ρολόι @pixelthis

Για να δημιουργηθεί αυτό το ρολόι χρησιμοποιήθηκε ένα ανακυκλωμένο πικάπ Sanyo και ενας δίσκος με τα Greatest Hits του Ronco με τίτλο “Get It On”, ο οποίος βέβαια μπορεί να αντικατασταθεί. Η κίνηση του ρολογιού γίνεται με χαλαζία, και απαιτείται μόνο μια μπαταρία (περιλαμβάνεται). Το ρολόι πικάπ κρέμεται στον τοίχο σαν κορνίζα, με 2 άγκιστρα. Δεδομένου ότι αυτά τα ρολόγια είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα πραγματικά πικάπ και δίσκους, η κατάσταση της φυσιολογικής φθοράς δίνουν περισσότερο γοητεία. Φτιάχνεται στις ΗΠΑ και είναι σχεδιασμένο από τον pixelthis.

 

2. Το ρολόι σκληρός δίσκος (Hard drive clock)

 

Το ρολόι σκληρός δίσκος @pixelthis

Το ρολόι σκληρός δίσκος @pixelthis

Αυτός είναι ένας πραγματικός 3.5 ιντσών σκληρός δίσκος υπολογιστή που έχει μετατραπεί σε ένα επιτραπέζιο ρολόι. Το κάλυμμα του σκληρού δίσκου χρησιμοποιήθηκε για να κάνει τη βάση. Η κίνηση του ρολογιού γίνεται με τεχνολογία χαλαζία. Για να λειτουργήσει χρειάζεται μόνο μια απλή μπαταρία ΑΑ. Φτιάχνεται στις ΗΠΑ και είναι σχεδιασμένο από τον pixelthis.

 

3. Το ρολόι κουίζ (Pop Quiz Clock)

Το ρολόι κουίζ (Pop Quiz Clock)

Το ρολόι κουίζ (Pop Quiz Clock)

Κι όμως, σε κάποιον δεν έφταναν τα μαθηματικά που έκανε στο σχολείο, ήθελε να τα βλέπει και στο δωμάτιο του. Κατασκευασμένο από τον κλασσικό σε όλους μας μαύρο πίνακα, το ρολόι κουίζ έρχεται να κερδίσει τα βλέμματα και να βάλει το μυαλό μας να κουράζεται.

 

4. Το ρολόι Μικρή Ώρα (Little Time)

Το ρολόι Μικρή Ώρα @Rafael Morgan

Το ρολόι Μικρή Ώρα @Rafael Morgan

Όπως λέει και η εταιρία που το κατασκευάζει, ο σχεδιασμός του έχει να κάνει με την μεγιστοποίηση του μινιμαλισμού. Οι αριθμοί στο ρολόι είναι τυπωμένοι σε μικροσκοπικό μέγεθος. Ωστόσο, οι δείκτες του ρολογιού περιλαμβάνουν μεγεθυντικούς φακούς, διευρύνοντας τους αριθμούς καθώς περνούν από πάνω τους, έτσι ώστε να καταστούν αναγνώσιμοι οι χαρακτήρες, φέρνοντας στο προσκήνιο την τρέχουσα ώρα. (Σχεδιασμένο από τον Rafael Morgan)

 

5. Το ρολόι Κάνε μια πρόταση (24h sentence maker wall clock)

Το ρολόι Κάνε μια πρόταση @Marti Guixe

Το ρολόι Κάνε μια πρόταση @Marti Guixe

 

Το ρολόι Κάνε μια πρόταση @Marti Guixe

Το ρολόι Κάνε μια πρόταση @Marti Guixe

Ένας πρωτότυπος τρόπος για να μετρήσουμε τον χρόνο, είναι με προτάσεις. Οι διαφορετικές ώρες είναι λέξεις που τις διαλέγει ο χρήστης, στο κέντρο του ρολογιού είναι η λέξη ΕΙΝΑΙ (is) που σημαίνει ότι συνδυάζοντας και τις τρείς λέξεις (μικρού και μεγάλου δείκτη και του ΕΙΝΑΙ) τότε σχηματίζεται μια νέα πρόταση, κάθε ώρα, 24 προτάσεις την ημέρα. (Σχεδιασμένο από τον Marti Guixe).

Τα 5 πιο ενδιαφέροντα ρολόγια αναρτήθηκε: 30 Σεπτεμβρίου, 2015 από το Σπίτι και Διακόσμηση

1 comment

Leave Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *