Τα 4 βασικά στυλ πισίνας

Πώς να επιλέξετε το σωστό στυλ πισίνας για το σπίτι σας. Τα 4 βασικά στύλ πισίνας για το σπίτι και το εξοχικό.

Όταν πρόκειται για πισίνα, οι επιλογές διακόσμησης είναι απεριόριστες. Με την χρήση ποικίλων υλικών σε μοναδικούς συνδυασμούς μπορούμε να επιλέξουμε το καλύτερο για τον προσωπικό μας χώρο. Ένα καλό σημείο εκκίνησης για την επιλογή ενός σωστού στυλ πισίνας, είναι να εξετάσουμε το ύφος του σπιτιού μας.

Στην ουσία το σπίτι, πρεσβεύει το δικό μας ύφος και την δική μας αισθητική. Παρακάτω θα παρουσιάσουμε τα 4 βασικά στυλ πισίνας για να καταλάβουμε ποιο είναι πιο κοντά στην ιδιοσυγκρασία μας.

 

Μινιμαλιστική πισίνα μαζί με σπά, απλή και διαχρονική μοντέρνα πισίνα. @ Z Freedman Landscape Design, Venice, CA

Μινιμαλιστική πισίνα, απλή και διαχρονική. @ Z
Freedman Landscape Design, Venice, CA

Οι μοντέρνες πισίνες χαρακτηρίζονται από καθαρές γραμμές και γεωμετρικά σχήματα. Διαθέτουν συχνά ζωηρά χρώματα και εντυπωσιακά εκθέματα, όπως το ψηφιδωτό πλακάκι. Για να διατηρηθεί η απλότητα στο σχέδιο, τοποθετείται συχνά και το σπα μαζί με την πισίνα.

 

Ανακαίνιση αυλής με τοποθέτηση πισίνας μεσογειακού στυλ. @ Studio H Landscape Architecture, Newport Beach, CA

Πισίνα μεσογειακού στυλ. @ Studio H
Landscape Architecture, Newport Beach, CA

Οι πισίνες μεσογειακού τύπου είναι γνωστές για το γαλάζιο χρώμα τους, όπως επίσης για τα ελληνικά και ρωμαϊκά σχήματα. Η μεσογειακή πισίνα αποτελεί μια κατασκευή που περικλείει πέτρα και πολύχρωμα κεραμικά πλακάκια. Επιπλέον χαρακτηριστικό είναι και η τοποθέτηση μικρών καταρρακτών που δίνουν μεγαλύτερη ζωντάνια.

 

Παραδοσικό στυλ πισίνας @ Landscaping Network, Calimesa, CA

Παραδοσικό στυλ πισίνας @ Landscaping Network, Calimesa, CA

Η παραδοσιακή πισίνα είναι η πιο κοινή. Στην Ελλάδα βέβαια ακολουθούμε το μεσογειακό στυλ γιατί από εκεί προέρχεται η παράδοση μας, δεν ισχύει το ίδιο όμως και στις υπόλοιπες χώρες. Η παραδοσιακή πισίνα έχει συνήθως ορθογώνιο σχήμα ή οβάλ, η περίμετρός της είναι καλυμμένη από πλάκες ενώ αρκετές των περιπτώσεων χρησιμοποιείται και η πέτρα. Το χρώμα του νερού δεν είναι το ίδιο με τις προηγούμενες, μια παραδοσιακή πισίνα έχει πιο σκοτεινά χρώματα, όπως τα χρώματα της λίμνης.

 

Τροπική στυλ πισίνας @ The Green Scene, Chatsworth, CA

Τροπική στυλ πισίνας @ The Green Scene, Chatsworth, CA

Η πισίνα σε στυλ τροπικό, είναι η πισίνα που θυμίζει έντονα διακοπές. Χαρακτηριστικά της τροπικής πισίνας είναι οι καταρράκτες, η πλούσια βλάστηση, οι βράχοι και οι φοίνικες. Επιπλέον η πλούσια βλάστηση περιμετρικά της πισίνας κάνει πιο έντονη την ταυτότητα της πισίνας, όπως και κάποιο τροπικό μοτίβο στον πυθμένα της πισίνας.

Τα 4 βασικά στυλ πισίνας αναρτήθηκε: 12 Σεπτεμβρίου, 2015 από το Σπίτι και Διακόσμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *