Τα 10 καλύτερα αρχιτεκτονικά προγράμματα για tablet

Με στόχο την εύρεση των καλύτερων προγραμμάτων για Αρχιτέκτονες και οχι μόνο, αυτή η συλλογή συγκεντρώνει μερικά από τα καλύτερα δωρεάν Σχεδιαστικά και Αρχιτεκτονικά προγράμματα (εφαρμογές χωρίς Ελληνικά) για tablet και smartphones, με πολύτιμες τεχνικές για το σχεδιασμό, την σκίτσογράφηση, τον υπολογισμό και τη αλληλεπίδραση με άλλα προγράμματα. Παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των εφαρμογών που παρουσιάζονται εδώ έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για την πλατφόρμα iOS, είναι σύνηθες να αναπτύσσονται αργότερα και για τις πλατφόρμες Android και Windows. Δωρεάν και όχι μόνο, αρχιτεκτονικά προγράμματα που απευθύνονται σε αυτούς που θέλουν να ξεφύγουν από τον επιτραπέζιο υπολογιστή και να γευτούν την γοητεία της φορητότητας στον κόσμο της σχεδίασης.

 

#10 PadCAD 
Σχεδιασμένο για την σύνταξη μικρών έργων, όπως προσθήκες σπιτιών και μικρά έργα ανάπλασης. Το PadCAD παράγει καθαρά και σαφή σχέδια από το μηδέν, με τη δυνατότητα στη συνέχεια να τα εξαχθούν σε μια επαγγελματική desktop εφαρμογή CAD (χρησιμοποιώντας τυποποιημένες μορφές αρχείων, όπως DWG). Οι προγραμματιστές πιστεύουν ότι είναι “ιδανικό για γενικούς αναδόχους, μικρά αρχιτεκτονικά γραφεία, και εκτιμητές.”  
 
Τιμή: Δωρεάν [PadCadLite] ή $ 14,99 [PadCad] / iOS | Δωρεάν [με in-app αγορές] / Android

 

PadCAD (Android). Image Courtesy of PadCAD

PadCAD (Android). Image Courtesy of PadCAD

 

 

#9 AutoDeskFormIt 
Αυτή η εφαρμογή, σχεδιάστηκε ως μέρος του πακέτου AutodeskRevit, σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε τις πληροφορίες της ιστοσελίδα, για να βοηθήσει στη δημιουργία μορφών στο πλαίσιο και την στήριξη των πρώτων εντολών σχεδιασμού με δεδομένα πραγματικού κτιρίου. Σχεδιασμένο για να δημιουργήσετε μια συνεχή Μοντελοποίηση Πληροφοριών Κτιρίου (BIM) σε αλληλουχία με το Revit (συγχρονίζοντας σχέδια σε υπηρεσίες cloud). 
 
Τιμή: Δωρεάν / iOS και Android 

 

 

# 8 SketchUp Κινητό Viewer 
Με την ανακοίνωση νωρίτερα αυτό το έτος ότι η επόμενη γενιά του SketchUpTrimble θα ενσωματώσει τις Πληροφορίες Μοντελοποίησης Κτιρίου (BIM δυνατότητες) για πρώτη φορά, το SketchUp επιτρέπει την “εν κινήσει” πρόσβαση σε αρχεία SKP. Επιπλέον, οι χρήστες έχουν πλήρη πρόσβαση για να περιηγηθούν και να κατεβάσουν κάθε αρχείο στο 3D Warehouse τους.  
 
Τιμή: $ 9.99 / iOS (iPad). Android έκδοση σε λίγο καιρό.

SketchUp Mobile Viewer. Image Courtesy of SketchUp

SketchUp Mobile Viewer. Image Courtesy of SketchUp

 

 

# 7 iRhino 3D / DroidRhino 
Παρά το γεγονός ότι οι δύο αυτές εφαρμογές που δημιουργούνται από διαφορετικούς προγραμματιστές (τόσο οι επίσημοι εταίροι Rhino), και οι δύο εξυπηρετούν στην προβολή των μοντέλων που δημιουργήθηκαν στο Rhino3D. Και οι δύο διαθέτουν ικανότητες όπως μετακίνηση, ζουμ και τροχιά γύρω από πολύπλοκα μοντέλα 3D. 
 
Τιμή: $ 3.99 / iOS | 2,99 δολάρια / Android

iRhino 3D (iOS). Image Courtesy of iRhino 3D

iRhino 3D (iOS). Image Courtesy of iRhino 3D

 

 

# 6 AutoCAD 360 (πρώην AutoCAD WS)  
Η έκδοση του iOS της επίσημης εφαρμογής AutoCAD έχει πρόσφατα επωφεληθεί από ένα νέο interface, αξιοποιώντας τις σημαντικές δυνατότητες της προηγούμενης έκδοσης. Η εφαρμογή αυτή σας επιτρέπει να δείτε και να επεξεργαστείτε 2D ή 3D σχέδια και με την εγγραφή στο AutoCAD 360 (η οποία μπορεί να είναι δαπανηρή), επιτρέπει στα αρχεία να λειτουργήσουν μέσα από μια ολόκληρη σειρά συσκευών.  
 
Τιμή: Δωρεάν [με in-app αγορά $ 4.99 για Pro] / iOS | Δωρεάν [με in-app αγορά $ 4.99 για Pro] / Android

http://www.youtube.com/watch?v=rJ0fDhWnOr0

 

#5 Concept Idea Calculator
Με ακριβείς διαρθρωτικές διαστάσεις κατά τα πρώτα στάδια της διαδικασίας σχεδιασμού ή ακόμα και όταν το έργο βρίσκεται υπο διερεύνηση, το Concept Idea Calculator μπορεί να αποτελέσει μια πρόκληση. Κατα βάση είναι μια αριθμομηχανή τσέπης που χρησιμοποιεί τις τυπικές αναλογίες για κοινό χάλυβα, σκυρόδεμα και ξύλο. Σας δίνει μια γρήγορη επισκόπηση του τι διαστάσεις πρέπει να παρθούν και ποιές μπορεί να είναι ορισμένες από τις διαρθρωτικές κινήσεις που μπορεί να απαιτήθούν. Η εφαρμογή περιλαμβάνει επίσης φωτογραφίες του έργου για να δώσει στους χρήστες μια ιδέα, πώς ορισμένα υλικά εμφανίζονται στην πραγματική τους μορφή.

Τιμή: Δωρεάν / iOS (iPhone). Android έκδοση στην κατασκευή

Concept Idea Calculator. Image Courtesy of Fast & Epp

Concept Idea Calculator. Image Courtesy of Fast & Epp

 

 

# 4 SunSeeker 
Με μια επίπεδη προβολή πυξίδας και εκμεταλλευόμενοι πληροφορίες πραγματικού χρόνου, μας πληροφορεί για το ηλιακό δυναμικό, τα ωριαία διαστήματα, το ηλιοστάσιο του χειμώνα και του καλοκαιριού, την ανατολή και χρόνους των ηλιοβασιλεμάτων (και πολύ περισσότερα), αυτή η εφαρμογή είναι περισσότερο από ικανή για να βοηθήσει τους αρχιτέκτονες στη λήψη σημαντικών αποφάσεων για τον σχεδιασμό σε κάθε στάδιο του έργου. 
 
Τιμή: $ 6.99 / iOS (iPhone / iPad). 
 

 


# 3 MorpholioTrace 
Αυτή η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να συντάξουν αμέσως στην κορυφή, εισαγόμενες εικόνες ή πρότυπα, σχόλια στα layering ή ιδέες για την δημιουργία άμεσων, ευφυών σκίτσων που είναι εύκολο να μοιραστούν. Μέρος μιας ευρύτερης εφαρμογής σχεδιασμού, το Trace σταθερά κατατάσσεται ως ένα από τα πιο αγαπημένες ελεύθερες σχεδίαστικές εφαρμογές.  
 
Τιμή: Δωρεάν [με μία σειρά in-app αγορές στην τιμή των $ 0,99) / iOS 
 

Morpholio Trace. Image Courtesy of The Morpholio Project

Morpholio Trace. Image Courtesy of The Morpholio Project

 


 
# 2 Archisketch (πρώην Archipad)  
Η εφαρμογή αυτή επιδιώκει να εκσυγχρονίσει την εμπειρία της ψηφιακής σχεδίασης και εικονογράφησης για το iPad, που όχι μόνο σας επιτρέπει να εισάγετε σχέδια και να ζωγραφίσετε πάνω τους, αλλά επίσης την δυνατότητα μετατροπής κλίμακας. Μια πρόσφατη ενημέρωση έφερε νέα επίπεδα λειτουργικότητας, ακρίβειας και βελτίωση των δυνατοτήτων.  
 
Τιμή: Δωρεάν [in-app αγορά για την πλήρη έκδοση: $ 9.99] / iOS (iPad). 
 


 
#1 ArretteScale / ArretteSketch 
Επιτρέποντας στους χρήστες να επανεξετάσουν ψηφιακά τα έργα τους, με την ανταλλαγή ιδεών και σχεδίων,  η ArretteScale καλωσορίζει τις αλλαγές σχεδιασμού στην υπό κλίμακα σχεδίαση, χωρίς την ανάγκη για εκτύπωση δεσμίδων χαρτιού. Χαρακτηριστικά όπως layering και η εισαγωγή εικόνων από εγγενείς εφαρμογές iOS (όπως χάρτες και φωτογραφίες) φέρνει ένα νεο επίπεδο λειτουργικότητας που δεν συναντούμε σε άλλες εφαρμογές.  
 
Τιμή: Δωρεάν ή 5,99 δολάρια / iOS.

 

Arrette Scale: Palladio’s Villa Rotunda. Image Courtesy of Arrette Scale

Arrette Scale: Palladio’s Villa Rotunda. Image Courtesy of Arrette Scale

 

Τα 10 καλύτερα αρχιτεκτονικά προγράμματα για tablet αναρτήθηκε: 5 Οκτωβρίου, 2015 από το Σπίτι και Διακόσμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *