Τα φωτεινά υφάσματα

 

Το ύφασμα οπτικών ινών είναι ένα ύφασμα που ανάβει ελαφρώς και στις δυο πλευρές του (φωτιζόμενο ύφασμα) και είναι κατασκευασμένο από εξαιρετικά λεπτές οπτικές ίνες, υφασμένες άμεσα με συνθετικές ίνες. Οι οπτικές ίνες είναι ειδικά επεξεργασμένες προκειμένου να επιτραπεί το φως να εκπέμπεται κατά μήκος των ινών (πλευρά εκπομπής του φωτός). Οι οπτικές ίνες συνδέονται στη συνέχεια στην άκρη του υφάσματος σε ένα εξαιρετικά φωτεινό LED και διοχετεύει το φως μέσα στο ύφασμα. Το φως κατανέμεται ομοιόμορφα σε ολόκληρη την επιφάνεια του υφάσματος, με αποτέλεσμα αυτό το φωτεινό φαινόμενο. Ανάλογα με την εφαρμογή, το ύφασμα οπτικών ινών μπορεί να τροφοδοτούνται από μπαταρίες ή AC προσαρμογές.

 

ide Ύφασμα οπτικών ινών Lumigram 002

 

ide Ύφασμα οπτικών ινών Lumigram 001

 

 

Το ύφασμα οπτικών ινών, αν και δεν συγκαταλέγεται ακόμα ως ένα αναγνωρισμένο ύφασμα στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας, είναι μοναδικό και προσφέρει μια ιδιαίτερη αίσθηση, προβάλλοντας επάνω στα υφάσματα έναν ξεχωριστό έναστρο ουρανό.

 

ide Ύφασμα οπτικών ινών Lumigram 006

 

ide Ύφασμα οπτικών ινών Lumigram 004

 

Το ύφασμα οπτικών ινών είναι διαθέσιμο σε αρκετά χρώματα. Ως ύφασμα, είναι ευέλικτο, γρήγορο, ελαφρύ, δεν θερμαίνεται και καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια. Είναι ανθεκτικό στο νερό και μπορεί να πλυθεί. Για αυτό τον λόγο, το καθιστά ιδανικό για πολλές εφαρμογές, όπως σε ειδικές περιπτώσεις ενδυμάτων σε εκθέσεις μόδας ( σκηνικά κοστούμια, …), διακόσμησης σπιτιού, εσωτερικής αρχιτεκτονικής, διακόσμησης σταδίου και γενικά μεγάλων χώρων (κουρτίνες οπτικών ινών, …), στην διακόσμηση αυτοκινήτων, σε έπιπλα, σε ειδικές εκδηλώσεις και σε πολλά διαφημιστικά αντικείμενα.

 

ide Ύφασμα οπτικών ινών Lumigram 005

 

ide Ύφασμα οπτικών ινών Lumigram 003

φώτο: atelier Kim Gottlieb

Περισσότερα στο: Lumigram

Τα φωτεινά υφάσματα αναρτήθηκε: 30 Σεπτεμβρίου, 2015 από το Σπίτι και Διακόσμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *