Σχεδιασμός και διακόσμηση κουζίνας σε γαλλικό ύφος

Με εσωτερική σχεδίαση που ενθαρρύνει την κυκλοφορία μεταξύ των χώρων και επιτρέπει στην κουζίνα να είναι το κέντρο του σπιτιού.

Μερικές φορές το να είμαστε επίμονοι σε θέματα εργονομίας, οδηγούμαστε σε ένα πιο ελεύθερο στυλ διακόσμησης. Όπως στο παράδειγμα που απεικονίζεται, το μικρό σπίτι της οικογένειας Carlson που λόγο των μικρών διαστάσεων, δεν τους επέτρεπε να περνούν χρόνο μαζί ή να υποδέχονται επισκέπτες.

Στόχος λοιπόν, ήταν να αναδιαμορφώσουν τον χώρο και να δημιουργήσουν μια κουζίνα ευρύχωρη και πλήρως λειτουργική, που να τους έλυνε το πρόβλημα.

 

kat Σχεδιασμός και διακόσμηση κουζίνας 001

Σχεδιασμός και διακόσμηση κουζίνας. Μια μεγάλη γκάμα από υφές και σχήματα δίνουν ζωντάνια στην κουζίνα.

Αφενός, έπρεπε να ανοιχτεί ένας χώρος συγκέντρωσης, ικανός να καλύπτει τις ανάγκες μια οικογένειας και αφετέρου να βρίσκεται στο ίδιο στυλ διακόσμησης με το υπόλοιπο σπίτι. Ο σχεδιαστής κουζίνας Terri Rose μαζί με τον διακοσμητή Ingrid Fretheim κατάφεραν να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν μια κουζίνα σε γαλλικό ύφος που δεν υστερούσε πουθενά.

 

kat Σχεδιασμός και διακόσμηση κουζίνας 004

Η μικρή επέκταση στον κεντρικό πάγκο δίνει μια ζεστή αίσθηση και προσθέτει μια ξεχωριστή λειτουργία στο έπιπλο.

Πρώτο βήμα να επανεξετάσουν τις υπάρχουσες συσκευές που καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο στην κουζίνα. Ο αρχικός σχεδιασμός περιελάμβανε τον πάγκο (ή το νησί της κουζίνας) στην μέση της κουζίνας, ενώ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι ο επιπλέον χώρος μέσω του επίπλου. Εφάπτεται δίπλα στον πάγκο που λειτουργεί σαν αποθηκευτικός χώρος και σαν ένα επιπλέον τραπεζάκι.

 

kat Σχεδιασμός και διακόσμηση κουζίνας 002

Ο χώρος της κουζίνας επεκτάθηκε δραματικά με την εξάλειψη του γραφείου που είχε το σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκε ένα «Γ» λειτουργικό και ένας μεγάλος κεντρικός πάγκος που αφήνει ελεύθερη την κυκλοφορία μέσα στην κουζίνα.

Σχεδιασμός και διακόσμηση κουζίνας σε γαλλικό ύφος αναρτήθηκε: 9 Σεπτεμβρίου, 2015 από το Σπίτι και Διακόσμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *