Σχεδιάστε σωστά το καθιστικό σας

Εργονομία και αισθητική

Στο καθιστικό περνάμε πολλές ώρες την ημέρα και για αυτό τον λόγο είναι πολύ σημαντικό να ικανοποιούμε τόσο τις εργονομικές όσο και τις αισθητικές ανάγκες του χώρου. Ας δούμε μερικά παραδείγματα για να κατανοήσουμε πως πρέπει να στήνουμε σωστά το καθιστικό μας.

 

diamorfosi kathistikou 01

Έμφαση στο σημείο εστίασης

Το σημείο εστίασης μπορεί να είναι οτιδήποτε θέλετε: μια βιβλιοθήκη, ένα τζάκι, μια θέα, μια τηλεόραση, κ.λπ.
Μπορείτε να προσαρμόζετε την εν λόγω διάταξη για ψυχαγωγία, με την περιστροφή της πολυθρόνας και προσθέτοντας παράλληλα μαξιλάρια δαπέδου, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν κύκλο ιδανικό για συζητήσεις.

 

diamorfosi kathistikou 02

Έμφαση στην συζήτηση

Καναπέδες και καρέκλες θα πρέπει να ομαδοποιούνται έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να μιλήσουν ο ένας στον άλλο εύκολα. Το δωμάτιο πρέπει να έχει τέτοια διαρρύθμιση ώστε οι άνθρωποι να περπατούν γύρω και όχι μέσα από τους χώρους συνομιλίας.

 

diamorfosi kathistikou 03

Φιλικό για παιχνίδι

Ένας πίνακας ή ένας καναπές λειτουργεί ως ένα φυσικό σύνορο. Όταν ένα δωμάτιο πρέπει να ταιριάζει πολλαπλούς σκοπούς πρέπει να δημιουργούνται «περιοχές». Επιπλέον, μην αμελήσετε ένα καλό σύστημα αποθήκευσης για όλα τα παιχνίδια του παιδιού.

 

diamorfosi kathistikou 04

Έμφαση στην οπτική ισορροπία

Δεν αμελούμε να εξετάσουμε την σχέση των αντικειμένων, εξετάζουμε δηλαδή ένα μεγάλο ή ψηλό σημείο και τοποθετώντας ένα άλλο κομμάτι με παρόμοιο οπτικό βάρος, προσπαθούμε να φέρουμε την ισορροπία στον χώρο. Επίσης οι καρέκλες και οι πολυθρόνες θα ήταν καλό να είναι στο ίδιο επίπεδο, ώστε τα βλέμματα των επισκεπτών σε καθιστή θέση να είναι στο ίδιο ύψος.

 

diamorfosi kathistikou 05

Έμφαση στην ευθυγράμμιση ή συμμετρία

Βασικό στοιχείο είναι η χρήση από ζεύγη, όσον αφορά τα έπιπλα και η διατήρηση μιας συνεκτικής διακόσμησης με συμμετρική εμφάνιση. Αυτό περιλαμβάνει καρέκλες, επιτραπέζια και επιδαπέδια φωτιστικά και έργα τέχνης.
Ο συμμετρικός διάκοσμος είναι ιδανικός για δωμάτια με πιο επίσημο χαρακτήρα, ενώ ο ασύμμετρος χρίζει προσοχής για μια πιο casual ατμόσφαιρα.

 

Θυμηθείτε επίσης ότι:

 

  • Τα μοτίβα πρέπει να ακολουθούν πάντα τη λειτουργία.
  • Κρατήστε την ισορροπία του δωματίου με ανάμιξη στερεών βαριών κομματιών με οπτικά ελαφρά έπιπλα.
  • Χρησιμοποιήστε τον κενό χώρο ως μέρος του συστήματος σχεδιασμού.
  • Το γήινο καφέ και οι αποχρώσεις του, αντικατοπτρίζει πολλές πτυχές της φύσης και είναι πάντα μοντέρνο.

 

Σχεδιάστε σωστά το καθιστικό σας αναρτήθηκε: 10 Απριλίου, 2016 από το Σπίτι και Διακόσμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *