Πως αφαιρούμε την μυρωδιά του τσιγάρου από το σπίτι;

 

Πολλοί φίλοι και φίλες, μας ρωτούν αν υπάρχει τρόπος να αφαιρέσουν την μυρωδιά του τσιγάρου από το δωμάτιο τους και γενικότερα πως να κρατάνε καθαρό τον αέρα του σπιτιού τους. Εκτός βέβαια από το να επιτρέπεται το τσιγάρο μόνο στους εξωτερικούς χώρους, υπάρχει κι άλλος τρόπος.

 

Η στιγμή του τσιγάρου μέσα στο σπίτι (φώτο: Katerina SOKOVA)

Η στιγμή του τσιγάρου μέσα στο σπίτι (φώτο: Katerina SOKOVA)

 

Όλοι έχουμε ακούσει για τους κινδύνους του παθητικού καπνίσματος. Υπάρχει μια ποικιλία από επιβλαβή αέρια που απελευθερώνονται με τον καπνό και η μυρωδιά είναι αρκετή για να οδηγήσει τα αγαπημένα μας πρόσωπα μακριά. Εκτός από τον καπνό, τα τσιγάρα παράγουν επίσης μια κολλώδες πίσσα που μπορεί να συσσωρευτεί στα έπιπλα και τους τοίχους προκαλώντας μια καφέ απόχρωση. Ευτυχώς υπάρχουν διαθέσιμα προϊόντα για να βοηθήσουν στην εξουδετέρωση της δυσάρεστης μυρωδιάς και ανθυγιεινής ατμόσφαιρας. Τι πρέπει λοιπόν να προσέξουμε, επειδή υπάρχουν δύο παράγοντες που πρέπει να αντιμετωπιστούν στον καπνό του τσιγάρου, υπάρχουν και δύο απαραίτητα συστατικά που πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να καθαρίσει ο αέρας. Το πρώτο είναι ένα μηχάνημα που παράγει όζον. Αυτό εξουδετερώνει την κακοσμία και τα τοξικά συστατικά που απελευθερώνονται με τον καπνό του τσιγάρου. Το δεύτερο είναι ένα φίλτρο τύπου HEPA (ενεργού άνθρακα). Αυτό είναι αποτελεσματικό στο φιλτράρισμα από την πίσσα και ειδικά των σωματιδίων που είναι υπεύθυνα για το λέρωμα των επιφανειών στο σπίτι σας.

Μαζί, αυτά τα δύο στοιχεία θα βοηθήσουν στην αφαίρεση της χαρακτηριστικής μυρωδιάς του τσιγάρου μέσα στο σπίτι σας, δημιουργώντας ένα αποτελεσματικό σύστημα καθαρισμού. Δεν είναι φθηνό, αλλά σίγουρα κάνει την δουλειά.

 

Σύστημα καθαρισμού αέρα Rabbit Air MinusA2 SPA-700A

Σύστημα καθαρισμού αέρα Rabbit Air Minus A2 SPA-700A

 Οι περισσότερες συσκευές αναφέρουν και τα μεγέθη των μικροσωματιδίων που καθαρίζουν. Συνήθως η τιμή αυτή κυμαίνεται στα 0.3 micron και για να καταλάβετε τι σημαίνει αυτή η τιμή αρκεί να γνωρίζεται ότι η τρίχα των μαλλιών μας έχει περίπου διάμετρο 100 micron.

 

Ο τρόπος καθαρισμού του συστήματος Trion SE400E

Ο τρόπος καθαρισμού του συστήματος Trion SE400E

 

Οι απλοί αποροφητήρες ή ιονιστές, από μόνα τους δεν είναι ικανά να αφαιρέσουν αποτελεσματικά τον καπνό του τσιγάρου από τον αέρα. Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή καθαρισμού του αέρα σας περιέχει ένα συστατικό δημιουργίας όζοντος, καθώς και ένα σύστημα φιλτραρίσματος. Επίσης, να υπενθυμίσουμε στους υποψηφίους αγοραστές ότι στις περισσότερες συσκευές πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι τα φίλτρα χρειάζονται άλλαγμα κάθε 1 με 2 χρόνια ανάλογα την χρήση τους. Να δώσετε σημασία και στο επίπεδο θορύβου ενός τέτοιου μηχανήματος, καθώς και στον καλαίσθητο σχεδιασμό του, γιατί είναι μια συσκευή που θα τοποθετηθεί μέσα στο σπίτι και πρέπει να μην είναι ευδιάκριτο στον χώρο. Στους επαγγελματικούς χώρους και χώρους εστίασης οι συσκευές αυτές λόγου του μεγάλου όγκου βρίσκονται σε εντοιχισμένη μορφή.

Πως αφαιρούμε την μυρωδιά του τσιγάρου από το σπίτι; αναρτήθηκε: 30 Σεπτεμβρίου, 2015 από το Σπίτι και Διακόσμηση

1 comment

Leave Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *