Προκάτ ιαπωνική εξοχική κατοικία

 

Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, η απλότητα του ιαπωνικού σχεδιασμού είναι ένα στοιχείο που απευθύνεται σε όλους τους πολιτισμούς. Η παρακάτω προκάτ εξοχική κατοικία στο Κιτακιούσου (Kitakyushu) της Ιαπωνίας είναι ένα από αυτά τα παραδείγματα.

 

k

φώτο: muji

Το ανακαινισμένο σπίτι, το οποίο πέρασε από την προηγούμενη γενιά, χρησιμοποιεί ιαπωνική αισθητική, για να φέρει κυριολεκτικά και μεταφορικά την ζεστασιά στο χώρο. Το σπίτι είναι ανοιχτό από όποια όψη και να το παρατηρήσουμε, με φυτά εσωτερικού χώρου που μπορούν εύκολα να ευδοκιμήσουν και μοναδικά vintage στοιχεία που δίνουν έντονα την αίσθηση της προσωπικότητας του σπιτιού.

 

k

φώτο: muji

 

k

φώτο: muji

Το προκάτ σπίτι είναι χτισμένο γύρω από ένα κεντρικό υπαίθριο χώρο που επιτρέπει στο φως να εισχωρεί από τα παράθυρα που καλύπτουν το μπροστινό μέρος του σπιτιού. Ένα δέντρο στη μέση του σαλονιού εκτείνεται ψηλά, και σε συνεργασία με τις ακτίνες του ήλιου δίνει στο σπίτι μια φωτεινή ατμόσφαιρα, μια εικόνα άνοιξης.

 

k

φώτο: muji

 

k

φώτο: muji

 

 Το φυσικό ξύλο σε όλο το σπίτι είναι χαρακτηριστικό του στυλ. Ο πυρήνας της κατοικίας δεν εστιάζεται μόνο γύρω από το δέντρο, αλλά σε όλο τον σκελετό του σπιτιού. Λόγο των ξύλινων δοκών που περιβάλουν όλο το σπίτι, δημιουργείται η αίσθηση ότι βρισκόμαστε στο εσωτερικό του δέντρου, στην ζεστή αγκαλιά του φλοιού του.

 

k

φώτο: muji

 

k

φώτο: muji

Προκάτ ιαπωνική εξοχική κατοικία αναρτήθηκε: 3 Οκτωβρίου, 2015 από το Σπίτι και Διακόσμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *