Ανακαίνιση χώρου με πατητή τσιμεντοκονία

Παραδοσιακή τεχνική δόμησης με λιτό και οικολογικό χαρακτήρα

Η πατητή τσιμεντοκονία αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό των Μεσογειακών κτιρίων και μέχρι σήμερα είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή στην ανακαίνιση σπιτιών. Είναι μια παραδοσιακή τεχνική δόμησης που χαρακτηρίζεται έντονα από την απλότητα της, χωρίς ωστόσο να χάσει από αίγλη και ομορφιά.

 

kat πατητή τσιμεντοκονία 001

Εφαρμογή της πατητής τσιμεντοκονίας (πηγή: Stamatiou Homes)

Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στα νησιά των Κυκλάδων (κατοικίες, αυλές, αποθήκες, πηγάδια κ.α.) και χρόνο με τον χρόνο η πατητή τσιμεντοκονία επανέρχεται στο προσκήνιο για να προσφέρει μια πολύ καλή επιλογή σε αυτούς που θέλουν να διαφέρουν, να αποκτήσουν δηλαδή έναν χώρο με ιδιαίτερο στυλ.

 

kat πατητή τσιμεντοκονία 005

Φτιαγμένο με πατητή τσιμεντοκονία (πηγή: Stamatiou Homes)

Η πατητή τσιμεντοκονία είναι 100% ελληνικό προϊόν, οικολογικό, φυσικό και βιοκλιματικό. Βασίζεται σε συστατικά όπως η θηραϊκή γη (είδος χώματος), η υδράσβεστος, η χαλαζιακή άμμος, καθώς και διάφορες ρητίνες. Η πατητή τσιμεντοκονία διαφέρει της απλής, καθώς αποτελεί ένα βιομηχανικώς παραγόμενο υλικό, που αφότου αναμειχθεί με νερό εφαρμόζεται ως τελική επιφάνεια (διακοσμητικό επίχρισμα) και όχι ως γέμισμα.

 

kat πατητή τσιμεντοκονία 002

Ανακαίνηση μπάνιου με πατητή τσιμεντοκονία (πηγή: Stamatiou Homes)

Η πατητή τσιμεντοκονία εφαρμόζεται σε οικίες κι επαγγελματικούς χώρους, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τοίχους, δάπεδα, χτιστές σκάλες, χτιστούς πάγκους, μπάνια και κουζίνες, σε χτιστές μπανιέρες κλπ. Είναι ένα υλικό με άριστες αντοχές και τέλεια αδιαβροχοποίηση, σε σημείο που επιλέγεται και κατά την κατασκευή πισινών. Οι εφαρμογές είναι πολλαπλές και θεωρητικά άπειρες ανάλογα την αισθητική του αρχιτέκτονα, του διακοσμητή, του τεχνίτη και κυρίως του τελικού πελάτη.

Είναι ιδανικό για την κάλυψη δαπέδου με ενδοδαπέδια θέρμανση, για την διακόσμηση της πρόσοψης του τζακιού, για τη διαμόρφωση τραπεζιών κι επίπλων παρέχοντας πάντα ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

 

kat πατητή τσιμεντοκονία 004

Ανακαίνηση μπάνιου με πατητή τσιμεντοκονία (πηγή: Stamatiou Homes)

Παρόλο που η πατητή τσιμεντοκονία είναι ένα παραδοσιακό, διαχρονικό ελληνικό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τόσους διαφορετικούς τρόπους αλλά και να συνδυαστεί με διαφορετικά υλικά (ξύλο, γυαλί, μέταλλο) που αποδίδει αποτελέσματα διαφορετικού ύφους (παραδοσιακό, νησιώτικο, ανατολίτικο, μοντέρνο).

 

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες και το φωτογραφικό υλικό την εταιρία Stamatiou Homes. Εξειδικευμένοι τεχνικοί της οποίας μπορούν να σας προτείνουν την καλύτερη λύση για το χώρο σας, σε μεγάλη ποικιλία υλικών και χρωμάτων.

kat πατητή τσιμεντοκονία 007Περισσότερες πληροφορίες στον επίσημο ιστότοπο της Stamatiou Homes

Ανακαίνιση χώρου με πατητή τσιμεντοκονία αναρτήθηκε: 27 Νοεμβρίου, 2015 από το Σπίτι και Διακόσμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *