Παλαιά εξοχική κατοικία στο δάσος

Η αισθητική και η διακόσμηση ενός κρυφού παραδείσου

 

Μια πλήρης ανακατασκευή κατοικίας όπως αυτή, μας αποδεικνύει ότι ο χαρακτήρας του εξοχικού μπορεί να διατηρηθεί ακόμα και αν το χρίσουμε σπίτι για όλο τον χρόνο. Η κατασκευή προχώρησε μένοντας πιστή στις σχεδιαστικές γραμμές της τοπικής κουλτούρας (όπως για παράδειγμα γίνεται με τις κατοικίες στα νησιά), όπως αυτές ρυθμίζονται από τους τοπικούς δήμους, διατηρώντας όμως την πρωτοτυπία της.

Όπως εξηγούν οι ίδιοι οι σχεδιαστές, το όλο εγχείρημα ήταν μια πρόκληση, τα υλικά και τα χρώματα έπρεπε να αντανακλούν τη φύση, το ύψος να είναι περιορισμένο, όπως περιορισμένη να είναι και η διαμόρφωση της βλάστησης. Έπρεπε η κατοικία να είναι διακριτική μέσα στο σύνολο της φύσης, όχι αόρατη. Το εξοχικό κατασκευάστηκε την δεκαετία του 1950, αυτό σήμαινε ότι κουβαλούσε πάνω του τις γραμμές και τις επενδύσεις εκείνης της εποχής.

 

Εξοχική κατοικία στο δάσος. Φωτογραφία: Susan Gilmore @ Arts and Crafts Home

Η κουζίνα της οικογένειας, ένας πολυσύχναστος χώρος, βρίσκεται στην αρχική της θέση και στο εσωτερικό της περικλείεται από ντουλάπια από ανοξείδωτο χάλυβα, συρτάρια και πάγκους που εγκαταστάθηκαν από τον πρώτο ιδιοκτήτη, ο οποίος ήταν σιδηροτεχνίτης. Στο κέντρο της κουζίνας δεν λείπει και η αγαπημένη μας νησίδα, ο όγκος αυτός που πέραν της πρακτικότητας, προσδίδει στον χώρο το αίσθημα της σταθερότητας. Τα καθίσματα είναι διακοσμημένα με πλακάκια Arts & Crafts από το Motawi.

Η ομάδα του David Heide Design Studio έπρεπε να παραμείνει στο αρχικό της σχέδιο. Στην προσπάθεια τους να δημιουργήσουν μια δεύτερη πόρτα, για την ακρίβεια το μπαλκονάκι του πάνω ορόφου, σήκωσαν την κορυφογραμμή της στέγης ένα μέτρο περίπου, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι αρμονικό. Ο επάνω χώρος τώρα έχει αλλάξει, εκεί που πριν ήταν ένα πατάρι με τα παιχνίδια των παιδιών, τώρα έχει μετατραπεί σε έναν πλήρη ξενώνα για τους επισκέπτες.

 

Εσωτερικό από εξοχική κατοικία στο δάσος. Φωτογραφία: Susan Gilmore @ Arts and Crafts Home

Το φουαγιέ ανασχηματίστηκε και η σκάλα άλλαξε για καλύτερη ροή και πρόσβαση στη νέα σουίτα προς τα επάνω. Η ιδιοκτήτρια της κατοικίας αναφέρει «Οι κομψές λύσεις σχεδιασμού της David Heide Design Studio ήταν αρκετά μελετημένες, και σχετικά λεπτές. Η ομάδα δημιούργησε ιδέες που ποτέ δεν θα σκεφτόμασταν».

 

Κουζίνα εξοχικής κατοικίας. Φωτογραφία: Susan Gilmore @ Arts and Crafts Home

Η κουζίνα στον κάτω όροφο ανακαινίστηκε χρησιμοποιώντας πρωτότυπα υλικά, κατόπιν δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ταυτότητα του σπιτιού, προσθέτοντας ταπετσαρία με θέμα το δάσος και ένα ζευγάρι παραθυρόφυλλα για να το χωρίσει από το οικογενειακό δωμάτιο.

 

Υπνοδωμάτιο παλαιάς εξοχικής κατοικίας στο δάσος. Φωτογραφία: Susan Gilmore @ Arts and Crafts Home

 

Υπνοδωμάτιο παλαιάς εξοχικής κατοικίας στο δάσος. Φωτογραφία: Susan Gilmore @ Arts and Crafts Home

Πριν την ανακατασκευή, το σπίτι είχε μια ανοιχτή σοφίτα, με δύο μονά κρεβάτια τοποθετημένα στο χώρο. Με την ανυψωμένη οροφή και τις τέσσερις μεγάλες οροφές κλιμακοστασίου, ο νέος όροφος φιλοξενεί υπνοδωμάτια και χώρο πλυντηρίου. Το κυρίως υπνοδωμάτιο είναι μακρύ και στενό.

 

Λουτρό από παλαιά εξοχική κατοικία. Φωτογραφία: Susan Gilmore @ Arts and Crafts Home

Το κυρίως λουτρό διαθέτει μια ευρύχωρη τουαλέτα με δυο νεροχύτες με διπλό προσανατολισμό. Μια πόρτα ανοίγει σε ξεχωριστό ντους και τουαλέτα.

 

Εξοχική κατοικία στο δάσος. Φωτογραφία: Susan Gilmore @ Arts and Crafts Home

 

Το δωμάτιο χωρίζεται περαιτέρω από μια ακτίνα που υποστηρίζεται από κορμούς δέντρων, μια λεπτομέρεια που εμφανίζεται επίσης στη σκάλα. Ένα πραγματικό όμορφο σπίτι, μια κατοικία έξυπνα σχεδιασμένη, με την αισθητική του εξοχικού και την εργονομία ενός πλήρες λειτουργικού σπιτιού.

 

Παλαιά εξοχική κατοικία στο δάσος αναρτήθηκε: Αύγουστος 28th, 2018 από το DecoPlus
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *