Παιχνίδι στον δρόμο του Σιατλ

Παιχίδι με την Pop-Up! StreetFurniture στο Σιατλ

Τοποθεσία Εκδήλωσης: Σιάτλ – Ημερομηνία Εκδήλωσης: 09/09/2014

Σεπτέμβριο μήνα, το κέντρο του Seattle μετατράπηκε σε μια παιδική χαρά για τους ανθρώπους όλων των ηλικιών, με το Pop-Up! StreetFurniture, μια καταπληκτική δημιουργία παίρνει θέση και αναλαμβάνει με μια εμφανή δια δραστικότητα την διακόσμηση στο δομημένο περιβάλλον. Οκτώ κινητά κουτιά (ενότητες) συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ατελείωτες διαμορφώσεις, ικανές να σχηματίζουν ένα καθιστικό ή έναν χώρο για παιχνίδι για ένα σωρό κόσμο. Το έργο υλοποιήθηκε με έδρα το Σιάτλ από την LMN Architects, με πρόθεση να οδηγήσουν μια διεπιστημονική ομάδα μαθητών, επαγγελματίες, σχεδιαστές, κατασκευαστές και εργολάβους, να τονώσουν τους απλούς δρόμους στο κέντρο της πόλης. Ευθύνη για το έργο έχει το SeattleDesignFestival, θέλοντας να δημιουργήσει ένα προσωρινό κέντρο για συνομιλία, παιχνίδι, και διαπραγματεύσεις.

 

af παιχνίδι στον δρόμο 008

 

af παιχνίδι στον δρόμο 006

 

Η έμπνευση για το έργο προήλθε από την επιθυμία να δημιουργηθεί μια ευκαιρία για τους πολίτες (χρήστες) να διαμορφώσουν το δικό τους χώρο μέσα σε ένα δημόσιο πλαίσιο. Το απλό, υποτυπώδη αυτό μπλοκ προσφέρει ατελείωτες παραλλαγές που πρέπει να καθοριστούν από τον χρήστη, παρέχοντας μια δια δραστική εμπειρία σε ένα στοιχειώδες επίπεδο. Σύμφωνα με τους δημιουργούς, το έργο “εξερευνά τις παροδικές πτυχές της ζωής στο δρόμο και στην χρονική φύση του φεστιβάλ, μέσα από τη δημιουργία κινητών, εναλλάξιμων και πολλαπλών αντικειμένων.”

 

af παιχνίδι στον δρόμο 002

 

af παιχνίδι στον δρόμο 003

 

Κάθε ένα από τα οκτώ τμήματα είναι κατασκευασμένα από αναγεννημένο ξύλο και 3Form πλαστικό. Ελαφριά, συμπαγής και δυναμική, η σχεδίαση των τεμαχίων για να είναι προσιτή και εύκολη η χρήση τους από όλους τους τύπους των ανθρώπων. Καθ’ όλη τη διάρκεια δύο εβδομάδων του φεστιβάλ, τα μπλοκ ελέγχθηκαν στα όριά τους και κατάφεραν να δημιουργήσουν νέους χώρους για παιχνίδι και προβολή, ενώ θα συνεχίσουν να εγκαθίστανται σε όλη την πόλη μετά το φεστιβάλ.

 

 

af παιχνίδι στον δρόμο 001

 

af παιχνίδι στον δρόμο 004

 

DesignTeam: MatthewZinski, LMN Architects: PaulDavison, JuliaReeve, AnnaMarieGolden, MHCI+D, University of Washington: SheenaHewett

Ανάδοχος : LauraElfline, Mighty House Construction, DougElfline

ΔωρεάνΥλικά: AbbyMages, PioneerMillworks, JoList, 3form

Ιδιοκτήτης : Mighty House Construction

Φωτογραφία: © Trevor Dykstra

Παιχνίδι στον δρόμο του Σιατλ αναρτήθηκε: 13 Σεπτεμβρίου, 2015 από το Σπίτι και Διακόσμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *