Παγώστε τον χρόνο

Η Σουηδική εταιρεία Gässling ξεκίνησε πρόσφατα μια καινοτόμο συλλογή με την ονομασία ‘Σπασμένοι Γλόμποι’ (Breaking Bulbs). Οι σπασμένοι γλόμποι είναι μια σειρά από 3D εκτυπωμένων λαμπτήρων, που αναπαριστούν την στιγμή της θραύσης. Αυτή η σύλληψη του χρόνου που νιώθεις, η αίσθηση ότι παγώνεις τον χρόνο όταν ένα αντικείμενο καταστρέφεται κατά την πρόσκρουση, μεταφέρεται από αυτόν το υπέροχο διακοσμητικό λαμπτήρα.

ide spasmeni lampa 1

Ήθελα να προκαλέσω τον εαυτό μου και να δημιουργήσω ένα αντικείμενο το οποίο δεν θα ήταν δυνατόν να παραχθεί χρησιμοποιώντας τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής. Ο στόχος του σχεδίου Σπασμένων Γλόμπων ήταν να διερευνηθεί η 3d εκτύπωση και να ανακαλύψουμε πόσο μακριά θα μπορούσε να μας ωθήσει η τεχνολογία. Είναι ένα έργο που ζει κάπου ανάμεσα στην τέχνη και το σχεδιασμό, λέει ο Joakim Christoffersson, ιδιοκτήτης της Gässling.

ide spasmeni lampa 2

Οι ‘Σπασμένοι Γλόμποι’ είναι τυπωμένοι από ανθεκτικό λευκό νάυλον υλικό, κατάλληλο για πολλούς σκοπούς. Οι μη συμβατικές λάμπες τροφοδοτούνται από ένα ζεστό LED 6W και παραδίδονται με μετασχηματιστή 12V 110V/220V. Κάθε ένα από τα τρία στοιχεία στη συλλογή έχει τιμή € 399.

ide spasmeni lampa 3

Παγώστε τον χρόνο αναρτήθηκε: 30 Σεπτεμβρίου, 2015 από το Σπίτι και Διακόσμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *