Το ιδανικό στα ουδέτερα χρώματα

Ουδέτερα χρώματα και υφές στην υπηρεσία της εσωτερικής διακόσμησης

 

Μία από τις τάσεις που έχουμε παρατηρήσει τα τελευταία χρόνια στον εσωτερικό διάκοσμο είναι η ουδέτερη παλέτα χρωμάτων. Ερμηνευμένος με διαφορετικούς τρόπους, αυτή η δημοφιλής παλέτα είναι αναμφισβήτητα η πιο εύκολη για να δουλέψουμε αν θέλουμε να αλλάξουμε λίγο τα πράγματα και να τονώσουμε λίγο τον χώρο μας χωρίς να απομακρυνθούμε από τα βασικά.

Υπάρχουν πολλές απόψεις γιατί οι ιδιοκτήτες ενός σπιτιού επιλέγουν μια ουδέτερη παλέτα χρωμάτων, αλλά η αλήθεια είναι ότι βασίζεται αποκλειστικά στην πρακτικότητα. Το σπίτι μας είναι ένας τόπος στον οποίο ξεφεύγουμε στο τέλος μιας κουραστικής μέρας, και είναι σημαντικό να έχουμε ένα χώρο που θα προσφέρει μια συνολική αλλαγή διάθεσης. Καμία άλλη παλέτα χρωμάτων δεν το κάνει αυτό, παρά μόνο η παλέτα των ουδέτερων τόνων. Εδώ υπάρχουν δύο ουδέτερες παλέτες χρωμάτων που θα λειτουργήσουν καλά σε κάθε στυλ σπιτιού: τα δροσερά ουδέτερα σε διαβαθμίσεις του γκρι και τα ζεστά ουδέτερα σε τόνους μαύρου ή καφέ διαβαθμίσεων.

 

 

Το γκρίζο έχει γίνει ένα από τα πιο trendy χρώματα τα τελευταία χρόνια. Ενώ φαίνεται να έχει πεθάνει στη μόδα, το γκρίζο βασιλεύει στην εσωτερική διακόσμηση των ελληνικών σπιτιών. Από το υπνοδωμάτιο μέχρι την κουζίνα και το καθιστικό, διαφορετικές αποχρώσεις του γκρίζου, από το πιο φωτεινό έως το πιο σκοτεινό, παίζουν μεταξύ τους για να δημιουργήσουν ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

 

Το γκρι χρώμα δεν είναι απλά ενα χρώμα. Έρχεται σε μεγάλη ποικιλία εντάσεων και αποχρώσεων, μέσα στις οποίες, οι λεπτές διαφορές τους δίνουν μια ξεχωριστή προσέγκιση σε κάθε διακόσμηση. @ bhg.com

 

Πολλοί και διαφορετικοί τρόποι για να προσθέσετε γκρι στο εσωτερικό σας μπορεί να ξεκινούν από έναν πίνακα ζωγραφικής στον τοίχο μέχρι την προσθήκη μεταλλικών διακοσμητικών στοιχείων ή ακόμα και με δομικά υλικά όπως το σκυρόδεμα.

 

Το ψυχρό ουδέτερο χρώμα

Μια βασική συμβουλή όταν διακοσμείτε τον εσωτερικό σας χώρο με γκρι είναι να έχετε κατά νου ότι το σπίτι σας πρέπει να έχει στοιχεία που προσδίδουν ζεστασιά. Ενώ το γκρι μπορεί να γίνει μάλλον κρύο και ζοφερό από μόνο του, συνδυάζοντάς το με διαφορετικές υφές όπως το ακατέργαστο ξύλο και το δέρμα, θα δώσει μια ιδιαίτερη προσωπικότητα. Ωστόσο, αν θέλετε να μαλακώσετε τις σκιές, χρησιμοποιήστε ζεστά χρώματα όπως κρέμ, καφέ, μπεζ και ροζ.

 

Ουδέτερα Ψυχρά @ vivechrom

 

Το θερμό ουδέτερο χρώμα

Οι ζεστές ουδέτερες αποχρώσεις βασίζονται σε φυσικούς τόνους. Ως εναλλακτική λύση για το γκρι, διαβαθμίσεις του καφέ ή του μαύρου, όπως το ανοιχτό καφέ, μπεζ και το απαλό ροζ μπορούν να δώσουν την ζεστασιά που επιθυμείτε. Είτε θέλετε να δημιουργήσετε ένα υπερσύγχρονο στυλ, είτε την αίσθηση του παλιού, τα ουδέτερα χρώματα μπορούν εξίσου να εφαρμοστούν σε κάθε δωμάτιο.

 

 

Ένα μειονέκτημα που έχει αυτή η έντονη τάση στην ουδέτερη παλέτα είναι ο υψηλός κίνδυνος του εσωτερικού σας να φαίνεται ήπιος. Για να αποφευχθεί αυτό, προσθέστε μικρές πινελιές από άλλα χρώματα ώστε να επαναφέρετε τον ενθουσιασμό στον χώρο. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μεταλλικά διακοσμητικά αντικείμενα για να τον ζωντανέψετε. Τα χρυσά και χάλκινα αξεσουάρ εναρμονίζονται ιδανικά και λειτουργούν καλά με ουδέτερες χρωματικές παλέτες.

 

Με την ουδέτερη παλέτα χρωμάτων είναι δύσκολο να πέσετε έξω στην διακόσμηση. Η ομορφιά της ουδέτερης παλέτας έγκειται στην απλότητα, στην κομψότητά, καθώς και στην ευελιξία της.

Το μυστικό για να εργαστούμε τόσο σε ψυχρούς όσο και σε θερμούς ουδέτερους τόνους, είναι οι υφές. Παίξτε με τις υφές, τα υλικά, και τα σχέδια για να δημιουργήσετε ενδιαφέρον χώρους με ιδιαίτερη αισθητική.

 

Το ιδανικό στα ουδέτερα χρώματα αναρτήθηκε: 20 Ιουνίου, 2017 από το Σπίτι και Διακόσμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *