Μικρά μυστικά για καλύτερο φωτισμό

Παίξτε και με τον φωτισμο του σπιτιού. Μικρά μυστικά για να δείχνει το σπίτι πιο φωτεινο και όμορφο.

kat tropoi fotismou 1

Ημιδιαφανείς κουρτίνες
Η φωτεινότητα είναι ιδιαίτερα σημαντική σε μικρούς χώρους. Ημιδιαφανείς κουρτίνες επιτρέπουν στο φως του ήλιου να τις διαπερνά και παρέχουν προστασία από τα αδιάκριτα βλέμματα . Λεπτά σχέδια και φωτεινά χρώματα προσφέρονται για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα που ταιριάζει με το υπόλοιπο του ντεκόρ.

kat tropoi fotismou 2

Τα σκοτεινά χρώματα στα επιδαπέδια ντουλάπια δείχνουν την κουζίνα μεγαλύτερη .
Οι μικρές κουζίνες φαίνονται μεγαλύτερες όταν τα επιδαπέδια ντουλάπια είναι πιο σκούρα από τους πάγκους ή τα επίτοιχια ντουλάπια. Ο χώρος δείχνει πιο φωτεινός ψηλότερα και επομένως μεγαλύτερος. Λαμπερές και μεταλλικές επιφάνειες προσδίδουν πρόσθετο φως στο δωμάτιο. Ράφια και ντουλάπια με κλειστά τα φύλλα είναι ιδιαίτερα ευνοϊκά για μικρούς χώρους καθώς δεν αποσπούν το μάτι χωρίς λόγο. Για όποιον δεν θέλει να αποχωριστεί τις ανοιχτές ντουλάπες τότε πρέπει να φροντίσει έτσι ώστε ο σκελετός του ντουλαπιού να έχει την ίδια απόχρωση με τις εσωτερικές του επιφάνειες.

kat tropoi fotismou 3

Χαμηλά έπιπλα και φωτεινή οροφή μεγεθύνουν το χώρο
Εάν σε ένα μικρό χώρο το ταβάνι είναι χαμηλό τότε τα χαμηλά έπιπλα αποκαθιστούν την ισορροπία των αναλογιών. Εάν επιπλέον τα αντικείμενα που χρησιμοποιηθούν είναι διακοσμημένα σε φωτεινούς και αρμονικούς τόνους, το καθιστικό δείχνει σίγουρα πιο ευρύχωρο. Στη φωτογραφία που ακολουθεί η λευκή οροφή ανοίγει μεν το χώρο προς τα πάνω, ισορροπεί δε αρμονικά το σκούρο κόκκινο περιμετρικά του χώρου.

kat tropoi fotismou 4

Ενιαίος χρωματισμός δαπέδου
Ένα δάπεδο με σταθερό χρώμα και ενιαίο υλικό κάνει ένα μικρό δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο στο ανθρώπινο μάτι. Αν το δωμάτιο δεν διαθέτει τέτοιο δάπεδο ένας ψιλός τάπητας είναι η ιδανική επιλογή. Εδώ το χρώμα πρέπει να είναι πάντα πιο σκούρο από το χρώμα του τοίχου. Η συμβουλή μας: το γκρι σαν ουδέτερο χρώμα, είναι ανθεκτικό στους λεκέδες και μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με άλλα χρώματα.

kat tropoi fotismou 5

Επιλέξτε χρώματα από μια χρωματική κλίμακα
Μια πολύχρωμη διαρύθμιση είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Έτσι δεν δείχνει μη εναρμονισμένη ,όταν όλα τα αντικείμενα προέρχονται από χρώματα της ίδιας χρωματικής σκάλας. Στο παράδειγμά μας, η εικόνα στον τοίχο και το στρογγυλό χαλί καθορίζουν τα χρώματα σε ένα δωμάτιο. Έντονες αποχρώσεις διαφέρουν από παστέλ αποχρώσεις στην αναλογία των χρωματισμένων αντικειμένων. Στα ψυχρά χρώματα δηλαδή στα χρώματα που έχουν σαν βάση το μπλε (μπλε, μοβ, πράσινο) η επιρροή του μπλε στοιχείου είναι υψηλότερη από ό, τι στα ζεστά χρώματα που έχουν σαν βάση το κόκκινο(κίτρινο, κόκκινο, πορτοκαλί, καφέ). Τείνουν έτσι τα ψυχρά χρώματα να δρουν μεγεθυντικά επειδή οπτικά υποχωρούν.

Μικρά μυστικά για καλύτερο φωτισμό αναρτήθηκε: 4 Οκτωβρίου, 2015 από το Σπίτι και Διακόσμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *