Με οδηγό τους περιορισμούς

Στην ανέγερση ενός κτιρίου, οι όροι δόμησης έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις χώρες που τηρούν μια στοιχειώδη πειθαρχία στην πολεοδομία τους, έτσι και σε αυτήν την περίπτωση, σε ένα καλαίσθητο ξενοδοχείο στην Μπογκοτά οι περιορισμοί στην δόμηση πίεσαν τους σχεδιαστές σε μια άλλη κατεύθυνση. Κάθε άλλο βέβαια, το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό και η εικόνα του ξενοδοχείου ταίριαζε απόλυτα με το υπόλοιπο σύνολο του χώρου. 
 
Ο συνολικός όγκος, το ύψος, το πλάτος και οι οπισθοδρομήσεις, είναι μερικά από τα περιοριστικά μέτρα που πήρε ο δήμος για να ρυθμίσει και να οργανώσει την περιοχή της Μπογκοτά.

 

ep Ξενοδοχείο Click Clark 005

 

Ένα μεγάλο μέρος των κτιρίων ορίζονται σύμφωνα με τις παραμέτρους σύνθεσης, που είναι ήδη διατυπωμένοι εκ των προτέρων, ειδικά όταν η λογική του εμπορίου πιέζει στην κάλυψη όλων των τετραγωνικών και κυβικών μέτρων κατά την κατασκευή. 
 
Το ξενοδοχείο λοιπόν αυτό αποτελεί κλασικό παράδειγμα τήρησης του κανόνα. Λεπτό, με τέσσερεις ανοικτές προσόψεις, με κάλυψη από μέταλλο και γυαλί στις δυο μεγαλύτερες και με κύρια πρόσοψη να δίνει την αίσθηση της απόλυτης αστικής ζωής, με πρόβολο 1,5 μέτρων που επιτρέπεται από τον κτιριοδομικό κανονισμό.  

 

ep Ξενοδοχείο Click Clark 007

 

 

Η πρόσβαση των οχημάτων βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με την πρόσβαση των πεζών, υπάρχει επίσης και πρόσθετο επίπεδο για τα δωμάτια. Οι κοινόχρηστοι χώροι καταλαμβάνουν το υπόγειο με φεγγίτες.  

 

 

 

 

 

 

ep Ξενοδοχείο Click Clark 003

 

Αρχιτεκτονική: planb arquitectos

Φωτογραφία: AndrésValbuena, SantiagoPyniol

Πηγή: architype.org

 

 

 

Με οδηγό τους περιορισμούς αναρτήθηκε: 5 Οκτωβρίου, 2015 από το Σπίτι και Διακόσμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *