Με θέα την πόλη του Τελ Αβίβ

 

Η εταιρία Pitsou Kedem μας φέρνει στην επιφάνεια ένα διαμέρισμα με θέα 360 μοιρών πάνω από την πόλη του Τελ Αβίβ. Ένα ιδανικό σπίτι για κάθε εποχή, με κύριο προσόν του την καταπληκτική πανοραμική βεράντα, με θέα την πόλη του Τελ Αβίβ.

Στα βόρεια του Τελ Αβίβ, το ρετιρέ διαμέρισμα καλύπτει έναν ολόκληρο όροφο 600 τετραγωνικών μέτρων, χαρίζοντας μια υπέροχη θέα τριακοσίων εξήντα μοιρών της πόλης. Το έργο από τους Ισραηλινούς αρχιτέκτονες της Pitsou Kedem έχει δημιουργήσει ένα ειδικό σύστημα συρόμενων γυάλινων επιφανειών, που πλαισιώνουν τριγύρω ολόκληρο το σπίτι και τυλίγονται σαν δεύτερο δέρμα. Με αυτόν τον τρόπο η σχεδιαστική ομάδα προσπάθησε να εξαλείψει τα όρια μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.

 

Στον εξωτερικό χώρο του διαμερίσματος. φώτο: Amit Garon

Στον εξωτερικό χώρο του διαμερίσματος. φώτο: Amit Garon

 

Αυτό που πρέπει να τονιστεί εδώ είναι η κατανομή του χώρου. Έγινε με τέτοιο τρόπο, όπου ο ρόλος του παραδοσιακού διάδρομου μέσα στο σπίτι να μην ισχύει. Ο διάδρομος που συνδέεται με τα δωμάτια κινείται κατά μήκος της εξωτερικής περιμέτρου του διαμερίσματος, ενώ τα δωμάτια είναι ενωμένα το ένα μέσα στο άλλο, χωρίς να διακόπτεται η θέα της πόλης. Έτσι οι κάτοικοι μπορούν να απολαμβάνουν αυτή την ελευθερία χώρου, τοπίου και φυσικού φωτισμού.

 

Το ηλιόλουστο εσωτερικό του διαμερίσματος. φώτο: Amit Garon

Το ηλιόλουστο εσωτερικό του διαμερίσματος. φώτο: Amit Garon

 

Η μαγευτική πισίνα του διαμερίσματος φώτο: Amit Garon

Η μαγευτική πισίνα του διαμερίσματος φώτο: Amit Garon

 

Το σημείο κλειδί στο διαμέρισμα είναι το μεγάλο ενιαίο καθιστικό, μια ευρύχωρη, φωτεινή πλευρά του σπιτιού που περικλείει την κουζίνα και την τραπεζαρία. Και όλα αυτά επικοινωνούν με την σκεπαστή αίθρια ταράτσα. Το κερασάκι στην τούρτα είναι η πισίνα υπερχείλισης, οι σχεδιαστές δεν μπορούσαν να μην προσθέσουν λίγη ακόμα πολυτέλεια στον χώρο. Η πισίνα υπερχείλισης που καλύπτεται από σκούρα πέτρα, αντανακλά τον ορίζοντα του Τελ Αβίβ και επιτρέπει στον χρήστη να απολαύσει πλήρως τον ανοιχτό χώρο.

Για τα έπιπλα, οι αρχιτέκτονες έχουν προτείνει πολλά κομμάτια του σύγχρονου στυλ των ιταλικών και ευρωπαϊκών εταιριών. Μερικές από τις επιλογές τους ήταν καρέκλες Vitra, οι λάμπες Flos, κουζίνα Boffi, και μια μεγάλη βιβλιοθήκη Β&Β Ιταλίας. Ρόλο στην διακόσμηση του χώρου έπαιξαν επίσης, οι ακατέργαστοι τσιμεντένιοι τοίχοι και οι γυαλισμένες επιφάνειες των πλακών που είναι ομοιόμορφα τοποθετημένες στο πάτωμα σε όλο το σπίτι, ενισχύοντας το φώς και τον χώρο.

 

Η βιβλιοθήκη στο εσωτερικό, η τραπεζαρία και το καθηστικό.φώτο: Amit Garon

Η βιβλιοθήκη στο εσωτερικό, η τραπεζαρία και το καθηστικό.φώτο: Amit Garon

 

Το Τελ Αβίβ.  φώτο: Amit Garon

Το Τελ Αβίβ. φώτο: Amit Garon

Επικεφαλής αρχιτέκτονας: Ran Μ Broides
Design Team: Pitsou Kedem, Ran M. Broides, Nurit Ben Yosef, Irene Goldberg
Styling για φωτογραφίες: Eti Buskila
Φωτογραφία: Amit Garon

Με θέα την πόλη του Τελ Αβίβ αναρτήθηκε: 9 Ιουλίου, 2015 από το Σπίτι και Διακόσμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *