Πέντε υπέροχες ιδέες για μεταποίηση παλιάς καρέκλας

Πέντε υπέροχα παραδείγματα μεταποίησης ξύλινης καρέκλας. Όσο φθαρμένες και αν είναι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία για να αποκτήσουν την χαμένη τους αξία.

Σε όλους έχει τύχει να περνάμε μπροστά από ένα κάδο σκουπιδιών και να παρατηρήσουμε κάπου παραδίπλα παρατημένα έπιπλα, όπως παλιές ξύλινες καρέκλες, κομοδίνα, μέχρι και ολόκληρα σύνθετα. Κάποια από αυτά μάλιστα είναι σε άριστη κατάσταση με μόνο τους ελάττωμα ότι τα βαρέθηκε ο ιδιοκτήτης τους.

 

Τι κάνουμε λοιπόν στην περίπτωση που βρεθούμε εμείς σε αυτή την θέση; Με λίγη καλή διάθεση μπορούμε εύκολα να μετατρέψουμε την παλιά καρέκλα σε ένα εντυπωσιακό μοντέρνο έπιπλο, πλήρως λειτουργικό.

 

ide παλιά μοντέρνα ξύλινη καρέκλα 001Η καρέκλα βρέθηκε πεταμένη σε έναν πεζόδρομο τον περασμένο Οκτώβριο και με λίγη φαντασία ξαναβρήκε μια θέση μέσα στο σπίτι. Το άσπρο χρώμα με την κιτρινόλευκη ταπετσαρία είναι η σωστή επιλογή για να δώσουμε μια μοντέρνα πνοή στο έπιπλο.

 

ide παλιά μοντέρνα ξύλινη καρέκλα 002Η καρέκλα αγοράστηκε πολύ φθηνά από κατάστημα σε αυτή την κακή κατάσταση γιατί προφανώς χρειαζόταν μεταποίηση. Χρειάστηκε βασικά ένα καινούργιο κάλυμμα και ένα στήριγμα στο μπροστινό μέρος. Στην διαδικασία της μεταμόρφωσης χρειάστηκε τρίψιμο, στην συνέχεια μια ελαφριά αμμοβολή, ψεκασμό δυο στρώσεων με χρώμα και τελευταία στρώση με ακρυλικό.

 

ide παλιά μοντέρνα ξύλινη καρέκλα 003Αν και αρχικά φαίνονταν ότι η καρέκλα ήταν κατεστραμμένη, αποδείχθηκε ότι το μόνο που χρειάζονταν ήταν λίγη προσοχή. Αυτή η παλιά ξύλινη κουνιστή καρέκλα, σύμφωνα με το Message Note ήταν κληροδότημα από την γιαγιά του ιδιοκτήτη και είχε ιδιαίτερη συναισθηματική αξία. Ωστόσο, η εικόνα που έδειχνε δεν άφηνε περιθώρια για να τοποθετηθεί στο εσωτερικό του σπιτιού, πόσο μάλλον να χρησιμοποιηθεί. Μετά όμως την ενίσχυση και τον καθαρισμό των τμημάτων και την τοποθέτηση νέου υφάσματος η κουνιστή καρέκλα ήταν έτοιμη να ξαναχρησιμοποιηθεί.

 

ide παλιά μοντέρνα ξύλινη καρέκλα 004Με ένα καλό φινίρισμα και την σωστή επιλογή ταπετσαρίας ακόμα και οι πιο φθαρμένες και ταλαιπωρημένες καρέκλες μπορεί να γίνουν σαν καινούργιες.

 

ide παλιά μοντέρνα ξύλινη καρέκλα 005Η διαδικασία μεταποίησης για την παραπάνω καρέκλα ήταν ιδιαίτερα εύκολη. Παρά την καμπυλότητα της πλάτης και του καθίσματος ο αφρός κάτω από την ταπετσαρία (βινυλίου) ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και έτσι δεν αντικαταστήθηκε. Ωστόσο προστέθηκε ένα κάλυμμα με μια όμορφη εικόνα για να αυξηθεί η ανθεκτικότητα και η καλαισθησία της.

Πέντε υπέροχες ιδέες για μεταποίηση παλιάς καρέκλας αναρτήθηκε: 9 Σεπτεμβρίου, 2015 από το Σπίτι και Διακόσμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *