Η λατρεία της μακέτας

Έξω από τα στενά όρια

 

Η μακέτα χρησιμοποιείται περισσότερο ως μοντέλο σε έργα αστικού σχεδιασμού, στην εμφάνιση δηλαδή νέων κτιρίων μέσα σε έναν υφιστάμενο χώρο. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η μακέτα μπορεί να ξεφύγει από τα στενά όρια της λειτουργικότητας της και να προσφέρει κάτι παραπάνω τόσο στον δημιουργό, όσο και στον θεατή.

 

ide λατρεία μακέτας 005

Εσωτερικά της μακέτας

Η δημιουργία μακέτας μπορεί να γίνει διασκέδαση, πάθος και λατρεία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Απόστολος Κτίστης, τελειόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Τ.Ε.Ι Πειραιά. Η ενασχόληση του ξεκίνησε σε ηλικία 12 ετών, όταν με την βοήθεια του πατέρα του και με έναυσμα την παράδοση μιας σχολικής εργασίας, δημιούργησε ένα Ferry Boat σε μακέτα. Ένα χρόνο αργότερα, σειρά είχε το γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την περάτωση του οποίου χρειάστηκαν 4 χρόνια.

 

ide λατρεία μακέτας 003

Μακέτα το γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης

 

Με κάθε έργο του ανέπτυξε τις γνώσεις του, εξελίσσοντας παράλληλα και την τεχνική του. Ύστερα από την κατασκευή μιας παραδοσιακής κατοικίας, που χρειάστηκε περίπου 6 μήνες, ο Αποστόλης ξεκίνησε με την κατασκευή του μελλοντικού γηπέδου της Α.Ε.Κ. και για την ολοκλήρωση του χρειάστηκαν 3 μήνες.

 

ide λατρεία μακέτας 004

Μακέτα το μελλοντικό γήπεδο της ΑΕΚ

 

Τελευταίο του έργο ο Πύργος του Άιφελ, τον οποίο ολοκλήρωσε σε 6 μέρες. Εμφανώς πιο προσεγμένη κατασκευή, αποδεικνύεται ότι όσο περισσότερη εμπειρία και αφοσίωση υπάρχει πάνω σε μια τεχνική τόσο αυτό θα αποτυπώνεται στο έργο.

 

ide λατρεία μακέτας 001

Μακέτα ο Πύργος του Άιφελ

 

Επόμενη πρόκληση, η κατασκευή της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης. Όπως αναφέρει και ο Αποστόλης, η κατασκευή μιας μακέτας είναι αρχικά δημιουργία και τέχνη, αλλά στην ουσία, το μόνο που χρειάζεται να χεις είναι όρεξη, μεράκι και πολύ φαντασία.

 

Η λατρεία της μακέτας αναρτήθηκε: 8 Ιουλίου, 2016 από το Σπίτι και Διακόσμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *