Το ψυγείο του αύριο

 

Η πρόοδος της τεχνολογίας και ο φρενήρης ανταγωνισμός των αγορών για κατανάλωση πιέζουν τις εταιρίες ηλεκτρικών συσκευών για ακόμα περισσότερες υπηρεσίες. Τι κοινό έχει λοιπόν ένα κινητό τηλέφωνο με ένα οικιακό ψυγείο; πριν βιαστείτε να απαντήσετε πρέπει πρώτα να δείτε τα μοντέλα συσκευών που έχουν βγει στο εμπόριο.

 

H Samsung με το έξυπνο ψυγείο στο International CES 2014 στο Λας Βέγκας (φώτο: David Becker / Getty Images)

H Samsung με το έξυπνο ψυγείο στο International CES 2014 στο Λας Βέγκας (φώτο:DavidBecker/GettyImages)

 

Από το 1998, όταν εισήχθη το πρώτο έξυπνο ψυγείο, προγραμματιστές, σχεδιαστές και κατασκευαστές φαντάζονται τα ψυγεία που θα αλλάξουν την ζωή μας. Το ψυγείο στο μέλλον θα είναι ημι-διαφανής, και η αδιαφανής έξυπνη οθόνη θα εμφανίζει ακριβώς αυτό που είναι μέσα, έτσι δεν έχουμε παρά να ανοίξουμε την πόρτα του ψυγείου μόνο όταν θα ξέρουμε τι θέλουμε. Τα είδη διατροφής θα διαχωρίζονται καλύτερα και θα αναγνωρίζονται μέσω των αισθητήρων στο εσωτερικό του ψυγείου.

 

te εξυπνα ψυγεία 006

 

Πολλές γνωστές εταιρίες ήδη έχουν λανσάρει το δικό τους μοντέλο έξυπνου ψυγείου, η καθεμία με τα δικά της χαρακτηρίστηκα. Θα αναφέρουμε τα πιο κοινά γνωρίσματα αυτών των συσκευών για να πάρετε μια γεύση.

Μια τελευταία καινοτομία είναι ο συγχρονισμός των αναγκών του χρήστη με τα τρόφιμα. Δηλαδή το λογισμικό του ψυγείου βοηθάει τους χρήστες να περιηγηθούν σε πολλές συνταγές μαγειρικής, να δημιουργήσουν λίστες για τα ψώνια και να υπενθυμίσουν τις ημερομηνίες λήξης των τροφών όπως το γιαούρτι και το γάλα. Το έξυπνο ψυγείο θα είναι σε θέση ακόμα και να παραγγείλει τα τρόφιμα που λείπουν αυτόματα. Θα προτείνει συνταγές με βάση τα συστατικά στο ψυγείο και θα μας βοηθάει να διατηρήσουμε υγιή την διατροφή μας.

 

Εικόνα από το βίντεο Productivity Future Vision (2011) - Microsoft

Εικόνα από το βίντεο Productivity Future Vision (2011) – Microsoft

 

Το ψυγείο T9000 για παράδειγμα από την εταιρεία Samsung έχει μια οθόνη 10-ιντσών με δυνατότητα αφής, Wi-Fi και περιλαμβάνει εφαρμογές όπως Epicurious για τις συνταγές και το Evernote το οποίο θα συγχρονίζεται με smartphone για την λήψη σημειώσεων. Η οθόνη επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν τις ειδήσεις, τον καιρό ακόμη και το Twitter από την πόρτα του ψυγείου. Μπορεί επίσης να αντικαταστήσει τα χειρόγραφα ημερολόγια με το Google Calendar και να τρέξει slideshows φωτογραφιών.

 

CES 2013 - Εικόνα από το βίντεο Samsung T900 Smart Fridge

CES 2013 – Εικόνα από το βίντεο Samsung T900 Smart Fridge

 

Το καλύτερο από όλα τα χαρακτηριστικά των έξυπνων ψυγείων είναι οτι μπορείτε να πείτε,« Έχω αυτά τα συστατικά στο ψυγείο, τι μπορώ να κάνω; » και αυτό θα σας δείξει συνταγές που μπορείτε να ετοιμάσετε!! »

 

Ο ψυγειοκαταψύκτης Kelvinator Foodarama του 1955

Ο ψυγειοκαταψύκτης Kelvinator Foodarama του 1955

 

Το ψυγείο του αύριο αναρτήθηκε: 5 Οκτωβρίου, 2015 από το Σπίτι και Διακόσμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *