Κλασική διακόσμηση

Η διακόσμηση σπιτιού σε κλασικό ύφος

 

Το κλασικό στιλ διακόσμησης δεν είναι ένα στιλ, είναι πολλά, διαφοροποιημένα μεταξύ τους αλλά με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

 

Ιστορικό σπίτι που χτίστηκε κατά το δεύτερο μισό του δέκατου όγδοου αιώνα. Στους τοίχους είναι κρεμασμένα χαρακτικά του XVII με προσωπογραφίες ιστορικών προσώπων, ενώ το τζάκι, οι δυο πολυθρόνες και ένας καναπές εποχής Λουδοβίκου XV συμπληρώνουν το σύνολο. @ admagazine

 

Στο πέρασμα του χρόνου η διακόσμηση ως τεχνική έχει γνωρίσει πολλές μορφές. Κάθε μορφή αποτελεί ένα στιλ με χαρακτηριστικά παρμένα από την εκάστοτε εποχή.

Κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά όπως για παράδειγμα συγκεκριμένες τεχνοτροπίες, σχέδια επίπλων, φωτιστικών και άλλων αντικειμένων είχαν ιδιαίτερη απήχηση και δικαιολογημένα άντεξαν στον χρόνο.

 

Αρχοντικό στην Γαλλία σε στιλ Λουδοβικος XVI @ admagazine

 

Κλασική διακόσμηση @ El Grand Libro De La Decoration Del Hogar, 1999, Arco Editorial

 

Κλασικό στιλ διακόσμησης ή Κλασική διακόσμηση είναι το στιλ της διακόσμησης με την ικανότητα να δημιουργεί κομψά σύνολα και να προσαρμόζεται με άλλα μεταγενέστερα.

Το μεγαλείο της κλασικής διακόσμησης βρίσκεται στην διαχρονικότητα. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει αναγκαστικά να μοιάζει πεπαλαιωμένο. Έπιπλα με κλασικά σχέδια (βιβλιοθήκες, τραπεζάκια, βιτρίνες, κ.α.) είναι απαραίτητα για την δημιουργία του κλασικού στιλ, ωστόσο μπορούν να συνδυαστούν πολύ όμορφα με σύγχρονα αξεσουάρ.

Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένας καινούργιος διάκοσμος χωρίς να χάνεται η μεγαλοπρέπεια του κλασικού στιλ, μια πρόκληση που όλοι οι διακοσμητές θέλουν να περάσουν.

 

Ένα πορτρέτο του Francis Bacon στο σαλόνι διαμερίσματος στην Νέα Υόρκη, διακοσμημένο από τον Michael S. Smith που αντιπαρατίθεται με τον καναπέ στιλ Λουδοβίκου XVI (Louis XVI) καλυπτόμενος με μετάξι του Jim Thompson @ architecturaldigest

 

Χαρακτηριστικά κλασικού στιλ εσωτερικής διακόσμησης

  • Το στιλ διακόσμησης Λουδοβίκος XVI (16ος) πρεσβεύει όσο κανένα άλλο την έννοια του κλασικού μέσα στο σπίτι (καρέκλες, καθρέφτες και αντικείμενα μπαρόκ υπό την σκέπη του στιλ Λουδοβίκος XVI).
  • Κύριο χαρακτηριστικό για την δημιουργία κλασικού διακόσμου είναι η αφαίρεση των χωρισμάτων και η ενοποίηση των διάφορων χώρων εσωτερικά της κατοικίας.

 

Σετ κρεβατοκάμαρας σε στιλ Λουδοβίκος XVI. Από το βιβλίο “The practical book of furnishing the small house and apartment” (1922), New York Public Library

 

  • Επιπλέον, το μεγάλο ύψος εσωτερικά της οικίας, υπενθυμίζει τον τύπο κατοικίας που υπήρχε την εποχή κατά την οποία καθιερώθηκε αυτό το στιλ.
  • Διακοσμητικά στοιχεία που σχετίζονται με τον κλασικισμό, όπως μασίφ ξύλο, μάρμαρα, καθρέφτες με χρυσές κορνίζες, υφάσματα σε παστέλ χρώματα, φοδραρισμένες κουρτίνες που φτάνουν έως το πάτωμα (πιασμένες στο πάνω μέρος με κορδόνι).

 

Grand Whimsy @ Alex Papachristidis Interiors

 

Όταν το κλασικό συναντά το μοντέρνο, διαμέρισμα 500 τ.μ. στο Upper West Side του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη @ casavogue

 

Η κλασική διακόσμηση δεν είναι πλέον ακριβή. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε παλιά κομμάτια που να συνδυάζονται άψογα στο εσωτερικό του σπιτιού σας.

Ψάξτε και πειραματιστείτε, μπορείτε επίσης να αναζητήσετε ανθρώπους που φτιάχνουν μόνοι τους υπέροχες τεχνοτροπίες σε έπιπλα και τοίχους αντιγράφοντας με ακρίβεια σχέδια από πραγματικές αντίκες του στιλ Λουδοβίκος XVI.

 

Κλασική διακόσμηση αναρτήθηκε: 17 Φεβρουαρίου, 2017 από το Σπίτι και Διακόσμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *