Ιδανικός διάκοσμος για καφετέρια

Πρωτότυπες ιδέες για καφετέριες και μπαρ

Ένας από τους πιο πετυχημένους τρόπους επαγγελματικής διακόσμησης σε βιτρίνες, γραφεία και σε κέντρα εστίασης είναι η αναπαράσταση χώρων μέσα από το κοινωνικό και παραγωγικό γίγνεσθαι. Συνήθως η θεματολογία είναι παρμένη από σύμβολα και ιδέες από άλλους πολιτισμούς ή και από άλλες εποχές, αυτό γίνεται για να δημιουργείται μια ενέργεια στον χώρο και να λειτουργεί ως μέσο επικοινωνίας ανάμεσα στον πελάτη-χρήστη και στο αντικείμενο-προϊόν.

Μέχρι τώρα γνωρίζουμε ότι η αλλαγή θεματολογίας γίνεται μέσα από τις εορταστικές εκδηλώσεις ανάλογα των εποχών, δηλαδή, τα Χριστούγεννα μια βιτρίνα ρούχων ή μια καφετέρια είναι στολισμένη με χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Αυτό που στερείτε όμως αυτός ο τρόπος είναι η μοναδικότητα του γιατί πολύ απλά, όλα τα μαγαζιά εκείνη την εποχή είναι με τον ίδιο τρόπο διακοσμημένα.

Γι αυτό τον λόγο είναι σημαντικό το κάλεσμα ενός διακοσμητή, να μετατρέψει τον χώρο σε ένα κέντρο επικοινωνίας ανάμεσα στον κόσμο και το κατάστημα. Υπάρχουν πολλές ιδέες, όπως και αυτήν που παρουσιάζουμε παρακάτω.


ep Ιδανικός διάκοσμος για καφετέρια Sojourner-Café-by-Oliver-Interior-Design-Kaohsiung 002

 

ep Ιδανικός διάκοσμος για καφετέρια Sojourner-Café-by-Oliver-Interior-Design-Kaohsiung 009

 

Το Sojourner Cafe είναι ένα από τα πιο μοναδικά κατάστημα του Καοσιούνγκ της Ταϊβάν που είναι σχεδιασμένο με τρόπο που να εκφράζει μια ιδιαίτερη διακόσμηση στο χώρο της εστίασης. Η έννοια του σχεδιασμού του είναι να συνδυάσει την νοσταλγική αίσθηση της παραγωγής μέσα από βιομηχανικά στοιχεία καθώς και της εξελικτικής προόδου της τεχνολογίας. Η ιδέα αυτή υλοποίηθηκε μέσα από την δημιουργία μιας εκθεσιακής προβολής της μηχανής Vespa.

 

ep Ιδανικός διάκοσμος για καφετέρια Sojourner-Café-by-Oliver-Interior-Design-Kaohsiung 003

 

ep Ιδανικός διάκοσμος για καφετέρια Sojourner-Café-by-Oliver-Interior-Design-Kaohsiung 008

 

Η χρήση γήινων χρωμάτων και φυσικών υλικών όπως η πέτρα, το ξύλο και το μέταλλο είναι τα κλασσικά υλικά που έχουν την ικανότητα να επαναφέρουν μια vintage ατμόσφαιρα. Ο σχεδιαστής, Ting Chung, κατάφερέ να δημιουργήσει μια ζωντανή εικόνα της βιομηχανικής παράδοσης του τόπου του, σε συνδυασμό με μια μεταμοντέρνα αισθητική, όπως για παράδειγμα με ενα κλασσικό σύμβολο της ευρωπαϊκής κουλτούρας όπως είναι η Vespa.

 

ep Ιδανικός διάκοσμος για καφετέρια Sojourner-Café-by-Oliver-Interior-Design-Kaohsiung 006

 

ep Ιδανικός διάκοσμος για καφετέρια Sojourner-Café-by-Oliver-Interior-Design-Kaohsiung 005

Φώτο: Ting Chung

Design by Oliver Interior Design

 

Ιδανικός διάκοσμος για καφετέρια αναρτήθηκε: 11 Οκτωβρίου, 2015 από το Σπίτι και Διακόσμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *