Η πολυτέλεια της διαφάνειας

 

Αυτό το πανέμορφο σπίτι, που βρίσκεται σε μια μικρή πόλη του Μεξικού, στο Σαν Λουίς Ποτοσί, είναι το σπίτι ενός ζευγαριού που δεν ζει πλέον με τα παιδιά. Η κατοικία οραματίστηκε ως ένας χώρος που προσφέρει την αφθονία της ιδιωτικής ζωής για το ζευγάρι που έχει να συνηθίσει τον νέο, λιγότερο «δυναμικό» τρόπο ζωής. Το σπίτι περιβάλλεται από χτιστά τούβλα και έχει ένα μικρό υπαίθριο τζακούζι για χαλάρωση. Το όλο έργο ολοκληρώθηκε το 2012 από τον όμιλο Grupo Volta.

 

sp διαφάνεια αρχιτεκτονική 002

photo @ Grupo Volta

 

sp διαφάνεια αρχιτεκτονική 009

photo @ Grupo Volta

 

 

Κομψό, καθαρό και μοντέρνο, το καθιστικό είναι το σημείο που κερδίζει τις εντυπώσεις, ένα τεράστιο παράθυρο με προβολή την βεράντα να δίνει μια αίσθηση άνεσης και πολυτέλειας, και μικρές διακοσμητικές πινελιές όπως οι μεταλλικές λάμπες, τα δερμάτινα καθίσματα και το ξύλινο παρκέ να κοσμούν το εσωτερικό. Το καθιστικό καταλαμβάνει μία από τις γωνίες του σπιτιού, που λαμβάνει φως και από τις τρεις πλευρές.

 

sp διαφάνεια αρχιτεκτονική 005

photo @ Grupo Volta

 

 

photo @ Grupo Volta

 

sp διαφάνεια αρχιτεκτονική 008

photo @ Grupo Volta

 

 

Το σπίτι είναι αρκετά ευρύχωρο και διαφανές, αφήνοντας το φως να διαπερνά μέσα από τα παράθυρα, από το δάπεδο μέχρι την οροφή. Δημιουργώντας έτσι μια ομαλή μετάβαση μεταξύ των δύο περιβαλλόντων. Ένα μικρό ύψωμα φιλοξενεί την βεράντα, όπου μπορείτε να απολαύσετε τη γλυκιά γεύση του καφέ το πρωί, καθώς ο ήλιος αρχίζει να κατακλύζει το εσωτερικό.

 

sp διαφάνεια αρχιτεκτονική 007

photo @ Grupo Volta

 

 

photo @ Grupo Volta

 

Η πολυτέλεια της διαφάνειας αναρτήθηκε: Ιούλιος 9th, 2015 από το DecoPlus
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *