Η ζωγραφική μέσα από την Αγγελική Αλεξανδρίδου

Η ζωγράφος Αγγελική Αλεξανδρίδου μας συστήνεται μέσα από τα έργα της

 

Η Αγγελική Αλεξανδρίδου κατάγεται από το Παλαιόκαστρο Σερρών και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Εκεί παρακολούθησε για 2 χρόνια σπουδές Σχεδίου Μόδας στον Οργανισμό Δημητρέλλη, συμμετέχοντας ως σχεδιάστρια στην επίδειξη μόδας του Οργανισμού στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος το καλοκαίρι του 1991.

Ως σύζυγος στρατιωτικού, έζησε για 2 δεκαετίες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Μητέρα 2 παιδιών, ξεκίνησε τις Πανεπιστημιακές της σπουδές το 2002 και σε ηλικία 32 ετών. Αποφοίτησε από το ΑΠΘ (Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης) με βαθμό πτυχίου 9,11 και 2 υποτροφίες από το ΙΚΥ. Στη συνέχεια έγινε δεκτή με κατατακτήριες στο Τμήμα Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Κατά την παραμονή της στη Σάμο, συμμετείχε στο πρόγραμμα των ΚΕΚ «Κοινωνία της Πληροφορίας: Διαδικτυακό εμπόριο».
Τον Αύγουστο του 2017, εγκαταστάθηκε οριστικά στο Μύτικα Πρεβέζης, όπου και διατηρεί το εργαστήριό της. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Αυστραλία, τις ΗΠΑ, τη Μέση Ανατολή και φυσικά στην Ελλάδα.

 

After meal (2014) 40x80x1.5 cm – Painting, Oil – Canvas

 

Against all odds by Ageliki, 90x50cm, Oil on canvas

 

Λίγα λόγια από την ίδια την Αγγελική: «Με ό,τι κι αν ασχολήθηκα ως τώρα στη ζωή μου, αυτό που πάντα με γέμιζε ήταν η Τέχνη. Ζωγραφίζω ό,τι όμορφο αιχμαλωτίζει το βλέμμα, τη σκέψη μου. Αγαπώ να μεταφέρω στον καμβά τη φυσική ομορφιά γύρω μου, την πλάνη των χρωμάτων, την καμπυλότητα των αντικειμένων.

Να πειραματίζομαι με τις υφές, τις ασυνήθιστες στάσεις και γωνίες, να δοκιμάζω τα όριά μου προσθέτοντας πολυπλοκότητα στη δουλειά μου.»

 

Patches by Ageliki, 35X45cm, Oil on stretched canvas

 

August by Ageliki, 35X25cm, Oil on canvas (Sold) – 25x35x1.5 cm – Painting, Oil – Canvas

 

«Με μαγεύει το υγρό στοιχείο, δεν εγκαταστάθηκα τυχαία στην Πρέβεζα… Ήρθα να μείνω σε έναν τόπο που περιστοιχίζεται από νερό. Έναν τόπο γόνιμο με το πράσινο να κατακλύζει το οπτικό πεδίο μου.

Και έχω αφιερώσει πολλά από τα θέματά μου στη μαγεία του φυσικού χώρου. Όμως περισσότερο από κάθε τι άλλο, αγαπώ να αποτυπώνω την ομορφιά του ανθρώπου.

Να αιχμαλωτίζω την έκφραση, το βλέμμα. Και αυτός ακριβώς είναι ο στόχος μου όταν ζωγραφίζω. Να μπορώ να μεταφέρω τη μαγεία που βλέπω εγώ, στον παρατηρητή που θα δει τη δουλειά μου…»

 

 

An important date by Ageliki

 

Forgotten beauty by Ageliki, 79,5X40cm, Oil on canvas

 

 

Jessie girl (Sold) 60x50x2 cm, Painting, Oil, Canvas

 

Το σύνολο της δουλειάς της εκτίθεται στην προσωπική της ιστοσελίδα ageliki.com ενώ για την προώθηση των έργων της, συνεργάζεται με τη διεθνή διαδικτυακή γκαλερί Saatchi.

 

Η ζωγραφική μέσα από την Αγγελική Αλεξανδρίδου αναρτήθηκε: 19 Ιουνίου, 2018 από το Σπίτι και Διακόσμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *