Εργαστήριο βιώσιμων κατασκευών από την Minoeco & ASBN

Μείωση της σπατάλης με φυσική δόμηση

Τοποθεσία Εκδήλωσης: Ηράκλειο – Ημερομηνία Εκδήλωσης: 27/03/2015

Σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα επιβαρυμένο, νέα δεδομένα και διαρκώς αναπτυσσόμενες προϋποθέσεις έρχονται να δώσουν λύση, προκειμένου να παγιωθεί μια νέα λογική στον τομέα της δόμησης. Ένας απλός ορισμός για τη Φυσική Δόμηση είναι, οποιοδήποτε κατασκευαστικό σύστημα δίνει αξία στη κοινωνική και περιβαλλοντολογική βιωσιμότητα. Σε έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος αναφέρεται ότι, μόνο το 30% των ελληνικών νοικοκυριών είναι επαρκώς μονωμένα, καθιστώντας την Ελλάδα ως την “πιο ενεργειακά σπάταλη χώρα στην Ε.Ε. για τις ανάγκες θέρμανσης”.

 

af εργαστήριο βιώσιμων κατασκευών 003

 

Πως λοιπόν μπορούμε να ζεσταίνουμε τα σπίτια μας χωρίς να ξοδεύουμε υπέρογκα ποσά για τη κάλυψη θέρμανσης; Με το εργαστήριο βιώσιμων κατασκευών με τη χρήση φυσικών υλικών θα μάθετε πως να ανακαινίσετε υφιστάμενα (ανεπαρκώς ή μη-μονωμένα) κτήρια και να τα μετατρέψετε σε ζεστούς, βιώσιμους και υγιεινούς ζωτικούς χώρους. Σε αυτό το εργαστήριο θα δούμε, πώς ανακαινίζουμε και μονώνουμε ένα συμβατικό κτίριο από τσιμέντο, χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά όπως άχυρο, ασβέστη & πηλό, με σκοπό την αναβάθμιση ποιότητας ζωής και την μείωση ενεργειακής κατανάλωσης.

 

 

af εργαστήριο βιώσιμων κατασκευών 002

 

Όλες οι τεχνικές Φυσικής Δόμησης είναι ευέλικτες και επιτρέπουν ατέλειες. Χρειάζονται αφοσίωση περισσότερο από τη σωματική αντοχή και θέληση για πειραματισμούς, περισσότερο από τις δεξιότητες. Το κτίσιμο από φυσικά υλικά είναι ένας εύκολος τρόπος για την εμπειρία μιας μεγάλης περιπέτειας!

 

af εργαστήριο βιώσιμων κατασκευών 005

 

Γι αυτό το σεμινάριο επιλέχτηκε ένα μέρος κοντά στο Ηράκλειο της Κρήτης: το Gabriella’s Garden στο Παλαιόκαστρο. Ένας ξενώνας από τσιμέντο και πέτρα, κτισμένος την δεκαετία του 1970 και σε απόσταση 200 μέτρων από τη θάλασσα. Θα ανακαινιστούν 2 υπνοδωμάτια (συμπεριλαμβανομένων των λουτρών) σε υγιή και βιώσιμα διαμερίσματα.

 

af εργαστήριο βιώσιμων κατασκευών 006

 

Διεθνές εργαστήριο βιώσιμων κατασκευών με τη χρήση φυσικών υλικών
Minoeco & ASBN (Αυστριακό Δίκτυο Δόμησης με Αχυρόμπαλες)
27-31 Μαρτίου, Παλαιόκαστρο, Κρήτη

 

Δηλώστε συμμετοχή στο διεθνές εργαστήριο βιώσιμων κατασκευών Minoeco & ASBN και απολαύστε τον ήλιο και την άνοιξη στην Κρήτη στα τέλη Μαρτίου του 2015.

Μέρος: Gabriella’s Garden στο Παλαιόκαστρο Ηρακλείου, Κρήτη
Έναρξη: Παρασκευή 27 Μαρτίου, 12:00
Λήξη: Τρίτη 31 Μαρτίου, 17:00

 

Περισσότερες πληροφορίες και για δήλωση συμμετοχής στο minoeco.com

Εργαστήριο βιώσιμων κατασκευών από την Minoeco & ASBN αναρτήθηκε: 13 Σεπτεμβρίου, 2015 από το Σπίτι και Διακόσμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *