Επιστροφή στο μέλλον με ποδήλατο

Είστε έτοιμοι για μια επιστροφή στο μέλλον με ποδήλατο;

Το Concept velocipede 1865 ήταν μια συνεργασία μεταξύ της BASF και του γραφείου σχεδιασμού Ding3000. Ο σχεδιασμός του ηλεκτρικού δίτροχου e-bike μας πηγαίνει πίσω στο έτος 1865 – έτος της ίδρυσης της BASF Badische και του εργοταξίου της Soda. Εκείνη την εποχή, τους γεννήθηκε η ιδέα για το σύγχρονο ποδήλατο, μια μοντέρνα, τεχνολογικά εξελιγμένη δίτροχη μηχανή, η καθαρή μετεξέλιξη του ξύλινου δίτροχου του Karl Drais (Καρλ φον Ντράις γερμ. Kar von Drais).

te podilato epistrofi mellon 1

Για την ιστορία πρέπει να πούμε ότι ο Γερμανός βαρόνος Καρλ φον Ντράις το 1987 κατασκεύασε την draisienne που ήταν σχεδόν εξ’ολοκλήρου κατασκευασμένη από ξύλο. Το 1839, ο Σκωτσέζος σιδηρουργός Κιρκπάτρικ Μακμίλαν σχεδιάζει την ‘velocipede’. Ο Μακμίλαν βελτίωσε την κατασκευή του Φον Ντράις, εισάγοντας τη χρήση των πεταλιών, συνδεδεμένων με ράβδους με τον οπίσθιο τροχό. Είκοσι χρόνια αργότερα, το 1860, ο Γάλλος Πιέρ Μισώ αλλάζει το σχέδιο της velocipede, συνδέοντας τα πετάλια απευθείας με τον μπροστινό τροχό. Αργότερα, ο Μισώ θα εισάγει τη χρήση συμπαγούς καουτσούκ στους τροχούς, δείχνοντας ουσιαστικά το δρόμο προς τα γνωστά στις μέρες μας λάστιχα.

te podilato epistrofi mellon 9

te podilato epistrofi mellon 2

Το “Velocipede” στα ιταλικά σημαίνει “γρήγορο πόδι». Το E-Bike Design Concept 1865 είναι μια σύνθεση από παρελθόν, παρόν και μέλλον. Ο πίσω τροχός είναι 24 ιντσών. Ο κινητήρας εδράζεται στον πίσω τροχό. Εδώ αλυσίδα και κιβώτιο ταχυτήτων λείπουν παντελώς. Το ηλεκτρικό ποδήλατο είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και επιτρέπει χαλαρή ποδηλασία.

te podilato epistrofi mellon 3

te podilato epistrofi mellon 8Όλα τα εξαρτήματα είναι κατασκευασμένα από 24 διαφορετικά υλικά, τα οποία χαρακτηρίζονται από μοναδικές ιδιότητες.

Επιστροφή στο μέλλον με ποδήλατο αναρτήθηκε: 5 Οκτωβρίου, 2015 από το Σπίτι και Διακόσμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *