Τα 4 επαγγελματικά μυστικά διακόσμησης

Μυστικά διακόσμησης για τον επαγγελματία και τον ερασιτέχνη. Τέσσερις βασικοί κανόνες στην διαμόρφωση εσωτερικού χώρου.

Για να ξεκινήσετε την διακόσμηση του σπιτιού σας με σωστό και οργανωμένο τρόπο πρέπει να ακολουθήσετε κάποιους κανόνες.

Επαγγελματικά μυστικά διακόσμησης που θα έχετε πάντα υπόψη σε κάθε διαμόρφωση εσωτερικού χώρου.

 

Ενδιαφέρον διάκοσμος από την Rogue designs, φώτο @ Charlotte Holmes

Ενδιαφέρον διάκοσμος από την Rogue designs, φώτο @ Charlotte Holmes

Πρώτον, βεβαιωθείτε ότι έχετε ορίσει έναν συγκεκριμένο προϋπολογισμό. Κατά την διάρκεια του έργου σας είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείτε από ποικίλα διακοσμητικά στοιχεία που αυξάνουν το κόστος. Πρέπει δηλαδή να έχετε μια κόκκινη γραμμή για τα έξοδά σας, την οποία δεν πρέπει να προσπεράσετε. Είναι ίσως ο πιο σημαντικός παράγοντας, από εκεί αποδεικνύεται η επιτυχία ενός διακοσμητή, το καλύτερο αποτέλεσμα με το λιγότερο κόστος.

 

Δεύτερον, όταν πρόκειται να επιλέξετε παλέτα χρωμάτων για να διακοσμήσετε τον εσωτερικό χώρο ενός δωματίου, δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε περισσότερα από 3 χρώματα. Ο κλασικός κανόνας που ισχύει στα χρώματα για την διακόσμηση σπιτιού είναι ο κανόνας 60-30-10. Αυτό σημαίνει, 60% του χώρου πρέπει να είναι το κυρίαρχο χρώμα, το 30% το δευτερεύον και 10% το χρώμα έμφασης. Παραπάνω από 3 χρώματα σημαίνει ότι κινδυνεύετε να κάνετε το δωμάτιο πολύ βαρύ και κουραστικό.

 

Τρίτον, ως γνωστόν τα σκούρα χρώματα ενώ έχουν πολύ ενδιαφέρον, μικραίνουν τους εσωτερικούς χώρους. Κατά την επιλογή των χρωμάτων πρέπει να ελέγξετε ποια δωμάτια έχουν πλούσιο φυσικό φωτισμό και ποια όχι, έτσι ώστε να χρησιμοποιήσετε ελαφρύτερα χρώματα για τους χώρους με λιγότερο φυσικό φως.

 

Εσωτερική διακόσμηση από τον Kelley Jones, φώτο @ reidrolls.com

Εσωτερική διακόσμηση από τον Kelley Jones, φώτο @ reidrolls.com

Τέταρτον, σε δωμάτια με ψηλά ταβάνια πρέπει να πειραματιστείτε με τις θέσεις των φωτιστικών. Μπορεί να έχετε βάλει στο μάτι κάποιο όμορφο φωτιστικό του εμπορίου αλλά αυτό δεν αρκεί, ο ελλιπής φωτισμός κουράζει και πολλές φορές καταντά επικίνδυνος. Σε περίπτωση που δυσκολεύεστε να επιλέξετε το σωστό ύψος του φωτιστικού ή και της έντασης του, μην φοβηθείτε να χρησιμοποιήσετε παραπάνω από μια πηγή φωτός μέσα στο δωμάτιο.

Τα 4 επαγγελματικά μυστικά διακόσμησης αναρτήθηκε: 12 Σεπτεμβρίου, 2015 από το Σπίτι και Διακόσμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *