Διακόσμηση μπάνιου

Διακόσμηση μπάνιου

Το μπάνιο είναι ο πιο προσωπικός χώρος μέσα στο σπίτι και γι αυτό τον λόγο δίνουμε μεγαλύτερη σημασία όταν πρόκειται να τον διακοσμήσουμε ή να τον αναδιαμορφώσουμε.

Τα πλακάκια μπάνιου, οι νεροχύτες, οι βρύσες (μπαταρίες μπάνιου), οι καθρέφτες και τα υπόλοιπα αξεσουάρ είναι κοινά στοιχεία στην διακόσμηση μπάνιου, άσχετα του προϋπολογισμού και του στυλ που επιλέγουμε. Η επιλογή των υλικών και των χρωμάτων είναι καθαρά προσωπική, χωρίς να πέφτουμε σε υπερβολές και βιαστικές κινήσεις. Σε ένα πιο ευρύ πλαίσιο, η διακόσμηση μπάνιου έχει και αυτή τους κανόνες της. Οι χρήσιμες ιδέες στην διακόσμηση του μπάνιου μπορούν να μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε έναν καλαίσθητο διάκοσμο σε συνδυασμό με την προσωπική μας αισθητική.

 

διακόσμηση μπάνιου Robbie Caponetto

Διακόσμηση μπάνιου @ Robbie Caponetto

Ο χώρος του μπάνιου πρέπει να μας χαλαρώνει, πρέπει δηλαδή να λειτουργεί σαν καταφύγιο. Μια καλή ιδέα διακόσμησης είναι η επιλογή απαλών χρωμάτων σε συνδυασμό ίσως με σκούρα ξύλινα έπιπλα. Σε περίπτωση που το μπάνιο είναι μικρό, μια από τις πιο κλασσικές ιδέες είναι να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο σχέδιο πλακιδίων στο δάπεδο και στον τοίχο. Με αυτόν τον τρόπο κάνουμε το μπάνιο μας να φαίνεται μεγαλύτερο. Μην διστάσετε να διαμορφώσετε το μπάνιο σας με αυτόν τον τρόπο, έχει αποτέλεσμα.

Αν στα πρώτα βήματα διαμόρφωσης του μπάνιου αισθανόμαστε λίγο περιορισμένοι τότε είναι απαραίτητο να αφαιρέσουμε κάποια στοιχεία. Ένα μπάνιο μπορεί να δείξει πολύ πιο όμορφο αν βγάλουμε από το αρχικό σχέδιο μερικά ντουλάπια ή περιττά φωτιστικά. Αυτά είναι τα λεγόμενα μόνιμα στοιχεία, που καλό είναι για θέμα κόστους να τα διαμορφώσουμε σωστά εξ αρχής.

Όπως προαναφέραμε, το μπάνιο είναι ο προσωπικός μας χώρος, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχει συγγένεια με τα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού. Πρέπει λοιπόν να έχουμε υπόψη ότι, δεν είναι κακό να χρησιμοποιήσουμε υλικά, χρώματα και υφές που κοσμούν τα υπόλοιπα δωμάτια και στο μπάνιο. Ο βασικός στόχος είναι η εναρμόνιση της διαμόρφωσης του μπάνιου με την υπάρχουσα δομή του σπιτιού.

 

διακόσμηση μπάνιου Robbie Caponetto

Διακόσμηση μπάνιου @ Robbie Caponetto

Μια πολύ καλή συμβουλή σύμφωνα με πολλούς διακοσμητές είναι «Το μπάνιο να μην μοιάζει με μπάνιο». Αυτό που θέλουν να πουν, είναι ότι από την στιγμή που έχουμε αρκετό χώρο να εκμεταλλευτούμε, καλό θα είναι να χρησιμοποιήσουμε έπιπλα και αξεσουάρ έξω από τα συνηθισμένα μοτίβα. Για παράδειγμα, ένα μικρό σύνθετο θα ήταν ιδανικό για να τοποθετήσουμε το φαρμακείο, τις πετσέτες και γιατί όχι ένα δεύτερο καθρέφτη. Μια άνετη καρέκλα επίσης είναι ένα πολύ ελκυστικό στοιχείο. Άρα με μικρές προσθήκες μπορούμε να αλλάξουμε τελείως το σκηνικό.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στοιχεία όπως, οι βρύσες και τα φωτιστικά πρέπει να συμβαδίζουν με το υπόλοιπο ύφος του χώρου. Αυτό για παράδειγμα σημαίνει ότι όταν χρησιμοποιούμε πλακάκια με μοντέρνα διάθεση και χρώμα, δεν είναι σωστό να τα συνδυάζουμε με παλαιού τύπου (vintage) μπαταρίες μπάνιου. Πρέπει να υπάρχει αρμονία στον χώρο και αυτό επιτυγχάνεται μόνο όταν έχουμε ξεκάθαρο στο μυαλό μας εξ αρχής το στυλ που θέλουμε να ακολουθήσουμε.

Διακόσμηση μπάνιου αναρτήθηκε: 12 Σεπτεμβρίου, 2015 από το Σπίτι και Διακόσμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *