Διακόσμηση με απλά υλικά

Ένας υπέροχος διάκοσμος με απλά υλικά και προσεγμένη σχεδίαση

Όπως έχουμε ξαναφέρει, το να δημιουργήσεις ένα όμορφο διάκοσμο χωρίς να υπερβείς τον προϋπολογισμό σου θεωρείται θρίαμβος. Έτσι και σε αυτή την περίπτωση, σε αυτό το όμορφο διαμέρισμα στην Vadodara, μιλάμε για μια καθαρή νίκη της Usine Studio, ένας θρίαμβος με μόνο όπλο την έξυπνη χρήση απλών υλικών.

Στο θέμα του στυλ, θα μπορούσαμε χονδροειδώς να ξεχωρίσουμε τους ανθρώπους σε δύο κατηγορίες, η πρώτη είναι οι χρήστες που θέλουν την λάμψη, την χλιδή και την επίδειξη και η άλλη, όσοι έχουν μια πιο λεπτή αίσθηση του στυλ και προτιμούν λιγότερη ένταση στον προσωπικό τους χώρο.

Οι ιδιοκτήτες αυτής της κατοικίας, σχεδόν 520 τ.μ. στην Βαντοντάρα της Ινδίας, ανήκουν στην δεύτερη κατηγορία και για αυτό τον λόγο θέλησαν να γίνει σαφές στους σχεδιαστές, ότι ήθελαν έναν χώρο ήρεμο και φιλόξενο με κομψούς και χωρίς υπερβολές εσωτερικούς χώρους.

kat διακόσμηση διαμερίσματος 0001

φωτο: Tejas Shah @ Usine Studio

Το διαμέρισμα αντλεί την ομορφιά του από την απλότητα και την προσεγμένη διαρρύθμιση του χώρου. Μια προσεχτικά σκαλισμένη καρέκλα κατέχει την κεντρική σκηνή, ενώ ο τοίχος ενισχύεται από μια μικρή ξύλινη κονσόλα. Ένα επιπλέον διακοσμητικό στοιχείο που τραβάει το ενδιαφέρον του επισκέπτη είναι το μεγάλο ρολόι με την ιδιαίτερη σχεδίαση του.

 

kat διακόσμηση διαμερίσματος 0010

φωτο: Tejas Shah @ Usine Studio

Από την παρουσίαση του συγκεκριμένου διαμερίσματος διαπιστώνουμε, ότι για να επιτευχθεί το επιθυμητό αισθητικό αποτέλεσμα, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν ακριβά υλικά, αλλά είναι σημαντικό ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του έργου να γίνει με ακρίβεια μέχρι το τέλος.

 

kat διακόσμηση διαμερίσματος 0002

φωτο: Tejas Shah @ Usine Studio

Ο τρόπος με τον οποίο θα γέμιζαν οι μικροί χώροι, σύμφωνα με τους διακοσμητές, ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία. Πρέπει στο σύνολο του έργου να διατηρείται η ισορροπία. Τα κυριότερα θετικά του σπιτιού είναι η ευρυχωρία του καθιστικού και το άφθονο φώς του ήλιου που διαχέεται απέξω, ενώ στον χώρο της τραπεζαρίας βρίσκεται και η κουζίνα, όπου ένας διάδρομος οδηγεί στους ιδιωτικούς χώρους (τρία υπνοδωμάτια με προσωπικές τουαλέτες).

Η κατοικία είναι φορτωμένη με χρώματα από τις ταπετσαρίες, πίνακες ζωγραφικής και προσεχτικά επιλεγμένα έργα τέχνης. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε εξίσου στα macro και micro στοιχεία του χώρου. Αυτό σημαίνει ότι δεν επιλέχτηκε κάποιο σύνθετο ή μια έτοιμη παλέτα, αντιθέτως οι σχεδιαστές προσάρμοσαν προσεχτικά κάθε κομμάτι, προσθέτοντας μικρές πινελιές.

 

kat διακόσμηση διαμερίσματος 0003

φωτο: Tejas Shah @ Usine Studio

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, έχουν χρησιμοποιήσει απλά υλικά, όπως πορσελάνινα πλακάκια, τα φυσιολογικά βαψίματα στους τοίχους και χρήση κάποιων μεταλλικών διακοσμητικών στοιχείων. Πράγματα, που είναι διαθέσιμα στο εμπόριο και δεν κοστίζουν ακριβά. Ωστόσο, το μυστικό είναι να δωθεί όλη η προσοχή στις λεπτομέρειες των επίπλων.

 

kat διακόσμηση διαμερίσματος 0005

φωτο: Tejas Shah @ Usine Studio

Στο δωμάτιο μελέτης (ή γραφείο) παρατηρούμε στο διαχωριστικό τζάμι έναν ελαφρύ κυψελοειδή σχηματισμό, ένα στοιχείο που ονοματίζει τον χώρο, πέραν της χρήσης για το οποίο προορίζεται, αυτό της μελέτης, δίνει μια διαφορετική αισθητική οντότητα που το ξεχωρίζει ακόμα παραπάνω από τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού.

kat διακόσμηση διαμερίσματος 0007

φωτο: Tejas Shah @ Usine Studio

Επιδεικνύοντας όλη την προσοχή στην εξισορρόπηση των διακοσμητικών στοιχείων, το διαμέρισμα αυτό, είναι ένα θαυμάσιο παράδειγμα του πώς η απλότητα και το στυλ μπορούν να συνυπάρχουν αρμονικά σε ένα σπίτι.

Διακόσμηση με απλά υλικά αναρτήθηκε: 24 Σεπτεμβρίου, 2015 από το Σπίτι και Διακόσμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *