Διακόσμηση κρεβατοκάμαρας σε αποχρώσεις του γκρι

Ιδέες για μια σωστή διακόσμηση κρεβατοκάμαρας σε αποχρώσεις του γκρι.

Το γκρι χρώμα είναι ένα σοβαρό χρώμα, όταν όμως βρούμε τρόπο να το συνδυάσουμε με κατι πιο έντονο μέσα στο δωμάτιο τότε το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ενδιαφέρον.

Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για διακόσμηση κρεβατοκάμαρας τότε οι ιδέες για πειραματισμό είναι πολλές.

 

ide διακόσμηση κρεβατοκάμαρας γκρι 001

Αρχικά πρέπει με κάποιο άλλο χρώμα να σπάσουμε την μονοτονία και να ελαφρύνουμε το τοπίο, όπως στο παράδειγμα της φωτογραφίας, η λαδί πολυθρόνα σπάει την δυναμική του γκρι και ακολουθεί η ασπρόμαυρη ταπετσαρία με τα γεωμετρικά σχήματα να δέσει την σύνθεση και να προσθέσει ζωντάνια.

 

 

photo @ gettyimages

photo @ gettyimages

Για να δημιουργήσουμε παραδοσιακή ατμόσφαιρα πρέπει να στραφούμε στο καφέ. Το ρόλο αυτόν τον αναλαμβάνουν συνήθως τα έπιπλα, μπορούμε βέβαια να το ενισχύσουμε βάζοντας στο ίδιο χρώμα και άλλα αντικείμενα. Στο πάντρεμα δυο χρωμάτων πρέπει να χρησιμοποιούμε ελαφριές αποχρώσεις και όχι σκοτεινά χρώματα, έτσι ώστε ο παρατηρητής να βλέπει ένα χρώμα. Έτσι, με μια πρώτη ματιά στην φωτογραφία, μπορούμε να συμφωνήσουμε αρχικά ότι η κουρτίνα μαζί με το χρώμα του τοίχου και τα κλινοσκεπάσματα είναι στην ίδια απόχρωση, άσχετα αν διαφέρουν στην πραγματικότητα.

 

 

ide διακόσμηση κρεβατοκάμαρας γκρι 003

Όπως παρατηρούμε και στα προηγούμενα παραδείγματα, έτσι και εδώ, ο τοίχος ο οποίος κάνει την διαφορά είναι αυτός από την μεριά του προσκέφαλου του κρεβατιού. Είναι ο οδηγός μέσα στον χώρο, μας λέει στην ουσία ότι η αφετηρία της κρεβατοκάμαρας ξεκινάει από εκείνη την πλευρά. Η αίσθηση αυτή γίνεται ακόμα πιο έντονη όταν έχουμε να κάνουμε με αποχρώσεις του γκρι μαζί με λευκό. Η απλότητα και η γαλήνη που εκπέμπει το λευκό απαιτεί ελαφρύ διάκοσμο, χωρίς πολλά αντικείμενα μέσα στον χώρο και άλλα έντονα χρώματα να το διακόπτουν. Η κομψότητα των γκρι αποχρώσεων με το λευκό μπορεί να συνδυαστεί με πολύ μικρές τολμηρές πινελιές όπως τα ασημένια γράμματα.

 

Bedroom with striped wall and ceiling

Κρεβατοκάμαρα με ριγέ τοίχους και ταβάνι

Το γκρι πρεσβεύει την σοβαρότητα και την ηρεμία, βέβαια αυτό δεν είναι απόλυτο, ειδικά όταν δεν συμπεριλάβουμε την μορφή και τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται μέσα στο δωμάτιο. Μια κλασσική περίπτωση, όπως φαίνεται στην φωτογραφία, η διακόσμηση κρεβατοκάμαρας με χρήση απλών και ήρεμων χρωμάτων (παλέτα του γκρι, λευκού και κίτρινου) αλλά με ιδιαίτερο τρόπο. Η χρήση ρίγας, η χρήση δηλαδή γεωμετρικών μοτίβων είναι ένας εύκολος τρόπος να εξισορροπήσουμε τις αποχρώσεις και να έχουμε ευχάριστα αποτελέσματα. Ο τρόπος αυτός συνίσταται περισσότερο σε παιδικά δωμάτια και γενικά σε χώρους με έντονη διάθεση.

 

ide διακόσμηση κρεβατοκάμαρας γκρι 005

Σε στυλ πιο σοφιστικό αλλά ακαταμάχητα ελκυστικό, η παρούσα κρεβατοκάμαρα σε ιδιαίτερες αποχρώσεις του γκρι, με gothic διάθεση, εκφράζει μια πιο εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα. Επειδή η παλέτα είναι πολύ σκοτεινή, το μυστικό για να δείξει περισσότερο ο χώρος είναι ο σωστός και δυνατός φωτισμός.

Διακόσμηση κρεβατοκάμαρας σε αποχρώσεις του γκρι αναρτήθηκε: 12 Σεπτεμβρίου, 2015 από το Σπίτι και Διακόσμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *