Διακόσμηση κήπου

Συμβουλές και ιδέες για έναν επιτυχημένο κήπο στο σπίτι.

Η διακόσμηση κήπου είναι τόσο διασκέδαση όσο και δημιουργία. Η ελευθερία να επιλέξουμε διακοσμητικά στοιχεία μέσα από μια τεράστια ποικιλία που προσφέρουν τα καταστήματα του εμπορίου και η δυνατότητα να φτιάξουμε και εμείς τα δικά μας διακοσμητικά, κάνει την διακόσμηση κήπου ένα ατέλειωτο παιχνίδι πειραματισμού. Το ύφος του κήπου μπορεί να διαφέρει από εποχή σε εποχή, με αποτέλεσμα να υλοποιούμε φρέσκιες ιδέες ανανεώνοντας έτσι συνέχεια την ατμόσφαιρα και την αισθητική του χώρου μας.

Το πιο σύνηθες υλικό που χρησιμοποιείται σε ένα κήπο είναι ο σφυρήλατος σίδηρος. Φαναράκια, παγκάκια, γλάστρες και κάθε είδους σιδερένια διακοσμητικά είναι πάντα πρώτα στις προτιμήσεις των χρηστών. Προσφέρουν μια ιδιαίτερη αίσθηση και είναι πρακτικά πιο ανθεκτικά σε καιρικές συνθήκες. Το μυστικό εδώ είναι απλά να αποφύγουμε τις υπερβολές.

kat διακόσμηση κήπου 002

Γλάστρα στον κήπο @ φωτο: Jennifer Cheung

Πολύ βασικό είναι ο κήπος μας να μην χάσει την αίσθηση ελευθερίας, αυτό μπορεί να επιτευχθεί με πολλούς τρόπους. Από την στιγμή που βγαίνουμε από το δωμάτιο και βρισκόμαστε στον κήπο, έμμεσα θέλουμε ο χώρος να μην είναι τόσο ευκατάστατος όσο το δωμάτιο μας. Οι γλάστρες του κήπου δεν ακολουθούν την ίδια φιλοσοφία που έχουν οι γλάστρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Για παράδειγμα, τα φύλλα της γλάστρας στον κήπο θα μπορούν να χύνονται έξω από αυτήν στο έδαφος ή ακόμη στο δέντρο που θα έχουμε τοποθετήσει την γλάστρα. Γλάστρες με μπουκαμβίλιες, εσπεριδοειδή και φοίνικες μπορούν να εμπλουτίσουν περισσότερο τον κήπο σας. Μικρά μονοπάτια ανάμεσα σε διακριτούς χώρους, και κρεμασμένες κληματαριές μπορούν να προσθέσουν μια αίσθηση μυστηρίου.

 

kat διακόσμηση κήπου 003

Το κέντρο του κήπου @ φωτο: Jennifer Cheung

Ένα από τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά του κήπου είναι το κέντρο, που συνήθως σηματοδοτείται με κάποιο αγαλματίδιο, σιντριβάνι ή κάποιας μεγάλης κλίμακας γλάστρα. Για να γίνει όμορφο το αποτέλεσμα πρέπει να συνδυάσουμε κάποια στοιχεία όπως το ρουστίκ στυλ, με την επίστρωση πέτρας, τα σιδερένια διακοσμητικά, τις γλάστρες και κάποια ιδιαίτερα γλυπτά. Η επίστρωση πέτρας μπορεί να δείξει περισσότερο όταν στους αρμούς έχουμε φροντίσει να υπάρχει χορτάρι, δημιουργείται η αίσθηση του ραμμένου.

Διακόσμηση κήπου αναρτήθηκε: 12 Σεπτεμβρίου, 2015 από το Σπίτι και Διακόσμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *