Γίνε Διακοσμητής

Τι σπουδές πρέπει να έχω για να γίνω Διακοσμητής;

Στην Ελλάδα, υπάρχουν πολλοί τρόποι να αποκτήσει κάποιος τις γνώσεις και τον τίτλο του Διακοσμητή. Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση πέραν του τμήματος Αρχιτεκτονικής (ΑΕΙ), υπάρχουν και τα τμήματα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων (ΤΕΙ). Ωστόσο υπάρχουν και πολλά αξιόλογα και πλέον πιστοποιημένα Ιδιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που μπορούν να καλύψουν όλο το φάσμα των γνώσεων πάνω στην Εσωτερική Αρχιτεκτονική.

 

Ενδεικτικά, θα αναφέρουμε μερικά από τα πολύ ενδιαφέροντα μαθήματα των τμημάτων διακόσμησης: Αρχιτεκτονική Εσωτερικού Χώρου, Ιστορία Αρχιτεκτονικής και Διακόσμησης, Διαμόρφωση Εξωτερικών Χώρων, Φωτισμός, Φωτογραφία, Δομική Τέχνη, Βασικό Σχέδιο, Διακοσμητικές Εφαρμογές, Σχεδιασμός Κεραμικής, Βιομηχανικό Σχέδιο, Χρώμα στο Χώρο και άλλα.

 

af Διακοσμητής 001

Με λίγα λόγια, μπορούμε να πούμε ότι ο Διακοσμητής είναι ο άνθρωπος που μέσα από την εφαρμογή των γνώσεων του, μπορεί να δώσει στον χώρο που αναλαμβάνει καλαισθησία, λειτουργικότητα και σύγχρονη αισθητική.

Για να γίνει κάποιος Διακοσμητής, πρέπει εκτός της αγάπης για την διακόσμηση, να έχει και τις κατάλληλες γνώσεις. Σήμερα, ο Διακοσμητής πρέπει να έχει την ικανότητα να αντιλαμβάνεται τις αισθητικές διαφορές και να ακολουθεί τις εξελίξεις στον χώρο των υλικών σε παγκόσμιο επίπεδο. Πρέπει επίσης, να κατέχει γνώσεις ψηφιακού σχεδίου, δισδιάστατου και τρισδιάστατου, για να πειραματίζεται, να δημιουργεί και να προβάλει τα έργα του.

 

af Διακοσμητής 003

Πρέπει να γνωρίζει τις αρχές του κλασσικού και του μοντέρνου και να δημιουργεί ένα διάκοσμο που να μην υστερεί σε αισθητική και σε λειτουργικότητα. Το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να ικανοποιεί τα γούστα και τις προτιμήσεις του πελάτη και παράλληλα ως interior designer πρέπει να αφήνει το δικό του στίγμα. Φέρει την ευθύνη να είναι εφευρετικός και ευέλικτος, να έχει γνώσεις της αγοράς ώστε να κουμαντάρει τις δαπάνες ενός έργου σύμφωνα με το αρχικό πλάνο.

Η δουλειά ως Διακοσμητής δεν είναι εύκολη και χρειάζεται αρκετός χρόνος για να καταξιωθεί κάποιος στο χώρο του (κάτι που ισχύει για πολλούς κλάδους), χρειάζεται συνεχής αναζήτηση και υπομονή. Απώτερος στόχος στην καριέρα ενός Διακοσμητή είναι η όσο το δυνατόν πληρέστερη απόκτηση γνώσεων και η δημιουργία ενός καταξιωμένου Γραφείου Διακόσμησης.

Γίνε Διακοσμητής αναρτήθηκε: 15 Οκτωβρίου, 2015 από το Σπίτι και Διακόσμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *