Αόρατη Αρχιτεκτονική

 

Αρχειοθετήσαμε το θέμα στους επαγγελματικούς χώρους, γιατί τα παρατηρητήρια των πουλιών εκτός από ψυχαγωγία, είναι και χώρος όπου πολλοί επιστήμονες μελετητές που ασχολούνται με την χλωρίδα και την πανίδα ενός τόπου περνούν πολλές ώρες σε αυτά τα μικρά δωμάτια, όπως επίσης και οι φωτογράφοι της άγριας φύσης. Ο τίτλος αόρατη αρχιτεκτονική έχει να κάνει με την ιδιότητα της συγκεκριμένης σχεδίασης, δηλαδή με την μεταμόρφωση του παρατηρητηρίου ώστε να είναι καλαίσθητο χωρίς να τραβάει την προσοχή από το εξωτερικό περιβάλλον.

 

Παρατηρητήριο @ By Biotope

Παρατηρητήριο @ By Biotope

 

Η Biotope  που βρίσκεται στην αρκτική πόλη της Varanger, σχεδιάζει παρατηρητήρια πουλιών από το 2009. Για αυτούς, η αρχιτεκτονική είναι ένα εργαλείο για την προστασία και την προβολή των πτηνών, την άγρια ζωή και τη φύση. Δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στα έργα τους ώστε να αντανακλούν τον περιβάλλοντα χώρο, χρησιμοποιώντας υλικά που δίνουν την αίσθηση του αοράτου. Δημιουργούν δηλαδή μικρά καταφύγια που πρέπει να συνδυαστούν και να απορριφθούν από το φυσικό τοπίο. Οι περιοχές μαζί με τα έργα τους έχουν καθιερωθεί ως ένας από τους καλύτερους προορισμούς για κυνήγι στη Βόρεια Ευρώπη, με μοναδικές σχεδιαστικές προσεγγίσεις που τώρα αναζητούνται σε όλη την Σκανδιναβία. 

 

Παρατηρητήριο @ By Biotope

Παρατηρητήριο @ By Biotope

 

Παρατηρητήριο @ By Biotope

Παρατηρητήριο @ By Biotope

 

Ως η πρώτη και μοναδική αρχιτεκτονική εταιρεία στον κόσμο, με ειδική εμπειρογνωμοσύνη σε πτηνά και κυνήγι, η Biotope έχει πλέον καθιερωθεί σε αυτήν την εξειδικευμένη σχεδίαση. Οι σχεδιαστές των παρατηρητηρίων έχουν δημιουργήσει πρακτικές δομές, ικανές να προστατεύουν τους φωτογράφους από δαγκώματα, ανέμους και άλλες κακουχίες. Οι δεξιότητές τους επεκτείνονται και στο σχεδιασμό πύργων παρατήρησης των πτηνών, στην ανάπτυξη μονοπατιών, και στην οικοδόμηση υπαίθριων αμφιθεάτρων. Η αρχιτεκτονική τους, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι μια εκδήλωση του πάθους τους για τον φυσικό κόσμο των πτηνών. 

 

Παρατηρητήριο @ By Biotope

Παρατηρητήριο @ By Biotope

 

Παρατηρητήριο @ By Biotope

Παρατηρητήριο @ By Biotope

 

Αν σας άρεσε η δημοσίευση, πατήστε ένα από τα παρακάτω κοινωνικά δίκτυα και μοιραστείτε το με τους φίλους σας!

Αόρατη Αρχιτεκτονική αναρτήθηκε: 5 Οκτωβρίου, 2015 από το Σπίτι και Διακόσμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *