Χειροποίητη Χριστουγιεννιάτικη φάτνη για το δέντρο μας

 

Οι άγιες μέρες πλησιάζουν και το καθιστικό του σπιτιού μας μπαίνει και αυτό στο εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων. Σέ όλα τα σπίτια υπάρχει σχεδόν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στολισμένο με κάθε είδους στολίδια και λαμπάκια, το καθένα με την δική του ταυτότητα δίνοντας ζωντάνια και χαρά στον χώρο. Σε αυτή την κατηγορία χριστουγεννιάτικων διακοσμητικών τοποθετούμε και το επόμενο θέμα μας. Μιλάμε για την χριστουγεννιάτικη φάτνη που τοποθετούμε κοντά στο δέντρο, συνήθως στην βάση, και αποτελεί το κέντρο ενδιαφέροντος των παιδιών. Υπάρχει πλειάδα επιλογών στο εμπόριο που μπορείτε να επιλέξετε καθώς και χειροποίητες κατασκευές με την δική τους μοναδική αξία.

 

af μικρή φάτνη 018

photo @ sts.edu

 

af μικρή φάτνη 017

photo @ carsonmami

Δεν υπάρχει καλή και κακή φάτνη, αλλά μόνο υπέροχες και ζεστές κατασκευές που μας δίνουν το πιο ξεκάθαρό μήνυμα αυτών των ημερών, το μεγαλείο της γέννησης του Θεανθρώπου και την υπεροχή της απλότητας του. Έτσι πρέπει να είναι και αυτές οι κατασκευές, απλές και γεμάτες αγάπη.

 

 

Συνήθως όταν αντικρύζουμε μια χριστουγεννιάτικη φάτνη δεν παρατηρούμε το κέλυφος της κατασκευής αλλά την σκηνή της συμμάζωξης των μάγων στο Άγιο βρέφος. Όσο πιο παιδική είναι μια κατασκευή τόσο πιο ζεστή και γλυκιά είναι.

 

af μικρή φάτνη 009

photo @ hispablog

 

af μικρή φάτνη 011

photo @ najblog

Δυο είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που ξεχωρίσαμε στις πιο δύσκολες κατασκευές χειροποίητης φάτνης, το ένα είναι ο εσωτερικός φωτισμός της φάτνης με κάποιο λαμπάκι και δεύτερον το στρώσιμο του εδάφους. Εδώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι από παλιό πράσινο τάπητα, άχυρο σε μικρά κομματάκια ή ακόμα και χώμα, ασφαλώς όλα αυτά πάνω σε κάποιο χαρτόνι για να μην λερώσουμε το δάπεδο. Επίσης στην σκεπή και στις άκρες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και βαμβάκι για να δώσουμε ένα τόνο χιονισμένου τοπίου.

 

af μικρή φάτνη 006

photo @ suwall

 

af μικρή φάτνη 012

photo @ rokmihevc

 

 

af μικρή φάτνη 019

photo @ wikipedia

Αν σας άρεσε η δημοσίευση, πατήστε ένα από τα παρακάτω κοινωνικά δίκτυα και μοιραστείτε το!

Χειροποίητη Χριστουγιεννιάτικη φάτνη για το δέντρο μας αναρτήθηκε: 30 Σεπτεμβρίου, 2015 από το Σπίτι και Διακόσμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *