Φτιάξτε το πιο γλυκό φαναράκι

Διακοσμητικό φαναράκι για μια μαγική και ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

Όμορφα διακοσμητικά που μπορούμε να κατασκευάσουμε μόνοι μας διακοσμώντας τον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του σπιτιού μας. Καθημερινά βρίσκουμε για εσάς εύκολες κατασκευές που μπορούμε να ακολουθήσουμε βήμα προς βήμα.

Το φαναράκι με το θολωτό τζάμι και την ιδιαίτερη ζωγραφιά πάνω του προκαλεί έναν γλυκό φωτισμό και δημιουργεί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Τα υλικά που θα χρειαστούν είναι: ένα φαναράκι και ξεχωριστά τέσσερα θολωτά τζαμάκια, χρώματα με βάση το νερό, πινέλα, οινόπνευμα, καθαριστικά μαντηλάκια και βαμβάκι.

 

ide μαγικό φαναράκι 006

Πριν αρχίσουμε το βάψιμο, πρέπει να φροντίσουμε να καθαρίσουμε με ένα κομμάτι βαμβάκι και οινόπνευμα το γυαλί και έπειτα να το περάσουμε με ένα καθαρό πανί.

 

ide μαγικό φαναράκι 001

Κρατήστε τα τζαμάκια και ξεκινήστε τον σχεδιασμό. Εάν πρόκειται να σχεδιάσετε με το χέρι είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε ένα πενάκι με χοντρή μύτη ώστε να σχηματίσετε παχύς γραμμές και να έχετε μεγαλύτερη ορατότητα του σκίτσου. Με ένα μαντηλάκι κάθε τόσο προσπαθούμε να καθαρίσουμε την μύτη από το πενάκι ώστε να μην αφήνει περιττά σημάδια στο γυαλί.

 

ide μαγικό φαναράκι 005

Αφού ολοκληρώσουμε το σχέδιο, περνάμε στο στάδιο της βαφής. Πρώτα περνάμε με λευκό χρώμα και έπειτα περνάμε δεύτερη στρώση το χρώμα που θέλουμε, όπως γίνεται με τα πορτοκαλί παράθυρα του σκίτσου.

 

ide μαγικό φαναράκι 003

Παράλληλα συμπληρώνουμε στα υπόλοιπα σπιτάκια χρώμα σε διάφορες αποχρώσεις του κόκκινου.

 

ide μαγικό φαναράκι 002

Με την ολοκλήρωση των χρωμάτων πρέπει έπειτα να ψήσουμε τα τζαμάκια. Μην φοβάστε να το περάσετε αρκετές φορές, όσες περισσότερες στρώσεις έχει τόσο πιο όμορφα θα φωτίζει το χρώμα. Χρώματα με βάση τον διαλύτη δεν προσφέρουν τέτοιες ελευθερίες.

Μετά το ψήσιμο, παρατηρήστε το προσεκτικά για τυχόν ατέλειες. Μια μικρή αλλαγή στο χρώμα είναι πιθανό να συμβεί. Με την ολοκλήρωση του ψησίματος δεν βιαζόμαστε να τα χρησιμοποιήσουμε, καλό θα είναι να τα αφήσουμε μια μέρα.

 

ide μαγικό φαναράκι 004

Μια βιτρό παραμυθένια εικόνα είναι ιδανική για να δώσει μια μαγική, ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα, προκαλώντας μας να το έχουμε συνέχεια αναμμένο.

.

Φτιάξτε το πιο γλυκό φαναράκι αναρτήθηκε: 10 Δεκεμβρίου, 2015 από το Σπίτι και Διακόσμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *