Μια όαση στα νότια

Η δημιουργία ενός υπέροχου κήπου με πολύχρωμα φυτά, σε μια τεράστια έκταση.

Φυτεύτηκε στην δεκαετία του 1940, ο κήπος Cheerio στο Λιμπόπο (Limpopo, Αφρική) είναι ένα δείγμα αφθονίας και πλούσιων εποχιακών χρωμάτων.

 

Το γέμισμα από την ανοιξιάτικη ανθοφορία των αζαλέων (‘Esmeralda’ Kurume) περιβάλουν τον κήπο Cheerio στην Magoebaskloof του Λιμπόπο.

 

kip πολύχρωμος κήπος φυτά 002

Το μονοπάτι του κήπου, μια πραγματικά μαγική εμπειρία (φώτο: Christoph Hoffmann, House and Leisure)

Οι φτέρες από το δέντρο (Cyathea dregei) βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, είναι ένα από τα λίγα ενδημικά φυτά στον κήπο. Λεπτές λεύκες υψώνονται πάνω από τις φωτεινές αζαλέες Kurume.

 

kip πολύχρωμος κήπος φυτά 003

Το έντονο χρώμα, χαρακτηριστικό του κήπου (φώτο: Christoph Hoffmann, House and Leisure)

Διαβαίνοντας κάποιος το μονοπάτι, μπορεί να συναντήσει υπέροχες κερασιές που αναπτύχθηκαν την άνοιξη από τον αυτοκρατορικό ιαπωνικό κήπο. Λίγοι είναι οι άνθρωποι που παίρνουν την απόφαση να περάσουν μια ζωή στην γαλήνια ατμόσφαιρα του βουνού, σε μια απομόνωση με συντροφιά την φυσική ομορφιά, πόσο μάλλον να γίνουν επιστάτες μιας τέτοιας ομορφιάς. Ένας από τους λίγους τυχερούς είναι η Jane Hilary, ο θεματοφύλακας του κήπου. Σύμφωνα με το άρθρο του περιοδικού House and Leisure, η Jane δηλώνει ότι μεγάλωσε μέσα στην φύση. Η γιαγιά της την έπαιρνε μικρή και ταξίδευαν ως την Μοζαμβίκη (Mozambique) και την Ζιμπάμπουε (Zimbabwe) για την εύρεση των φυτών. Ο παππούς της ήταν επίσης φυσιοδίφης, όπως εκμυστηρεύεται η ίδια, όταν είσαι έφηβος δεν δίνεις τόσο σημασία σε αυτά τα πράγματα, μόλις τα τελευταία 10 χρόνια άρχισε πραγματικά να ενδιαφέρεται για την κηπουρική.

 

kip πολύχρωμος κήπος φυτά 001

Ο ιδανικός κήπος για δεξιώσεις (φώτο: Christoph Hoffmann, House and Leisure)

Ο αρχικός δημιουργός του κήπου Cheerio ήταν η θεία της Jane, Sheila Tomson, από την οποία το κληροδότησε. Το όνομα του κήπου πάρθηκε από έναν χαιρετισμό που έκανε πολύ συχνά η Jane με έναν γείτονα της και έκφερε την λέξη Cheerio! Επίσης, η θεία της συνήθιζε να ανταλλάζει βολβούς και φυτά, όπως και να γράφει πολλά άρθρα σχετικά με τα φυτά. Από αυτήν απέκτησε και τα τεράστια δέντρα Magnolia campbelli.

 

kip πολύχρωμος κήπος φυτά 004

Πανδαισία χρωμάτων (φώτο: Christoph Hoffmann, House and Leisure)

Σήμερα, ο κήπος συνεχίζει να χαρίζει χρώμα χάρις στα εξωτικά φυτά, απαιτώντας βέβαια την συνεχή φροντίδα των ιδιοκτητών του. Παράλληλα, η κόρη της Jane, Sarah, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι κατέχει ένα από τα πιο όμορφα αξιοθέατα στην περιοχή και προσφέρει τον κήπο για γαμήλιες δεξιώσεις, κάτι που σίγουρα θα έχει επιτυχία. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το cheeriogardens.co.za

Μια όαση στα νότια αναρτήθηκε: 6 Οκτωβρίου, 2015 από το Σπίτι και Διακόσμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *