Ένα δέντρο στο σαλόνι μου

Διακόσμηση εσωτερικών χώρων με τεχνητό κορμό δέντρου.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διακοσμήσεις έναν χώρο, λίγοι όμως μπορούν να σε συνεπάρουν αμέσως. Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι το τεχνητό δέντρο. Στα πατώματα, στα έπιπλα, στις ταπετσαρίες και γενικά σε όλο το φάσμα του διακοσμητικού πλαισίου σε ένα χώρο, πρωταρχικός στόχος είναι να πλησιάσουμε όσο περισσότερο γίνεται την απλότητα της φύσης. Το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε όταν θέλουμε να ζεστάνουμε έναν χώρο είναι να τον ντύσουμε με γήινα χρώματα, με υφές που είναι οικίες και με μια αίσθηση ελευθερίας.

Όλα αυτά λοιπόν, τα συνδυάζει με ευκολία ένα δέντρο, όχι ένα οποιοδήποτε δέντρο, ένα τεχνητό. Δεν αναφερόμαστε για διακόσμηση σπιτιού αλλά περισσότερο για επαγγελματικούς χώρους.

 

ide τεχνητό δέντρο διακόσμηση χώρου 02

 

Τα τεχνητά δέντρα λοιπόν δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα, αναβαθμίζοντας οπτικά τον χώρο κατά πολύ. Αρχικά να υπενθυμίσουμε ότι αναφερόμαστε για δέντρα που κατασκευάζονται από επαγγελματίες του χώρου, που ακολουθούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας πάνω στην κατασκευή αλλά και στην χρήση του δέντρου. Να σημειωθεί, ότι τα τεχνητά δέντρα ακολουθούν πρότυπα ασφαλείας όπως κάθε άλλη υπεύθυνη κατασκευή ( πχ. DIN 4102 ).

 

ide τεχνητό δέντρο διακόσμηση χώρου 03

 

Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε πολλών ειδών δέντρα (μηλιές, ελιές κ.α.) και σε διάφορες παραλλαγές. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία και πολυχρωμία όπως ακριβώς στην φύση, με προσαρμοσμένα τα φύλλα και τα κλαδιά σύμφωνα με τις απαιτήσεις του καθενός. Συνήθως τοποθετούνται σε εμπορικά κέντρα, εκθεσιακούς χώρους και σε χώρους εστίασης.

Σχεδόν το 95% των τεχνητών δέντρων γίνονται από φυσικούς κορμούς, ενώ η αλήθεια είναι ότι η σωστή επαγγελματική χρήση γίνεται από το υπόλοιπο 5%, δηλαδή από υψηλής ποιότητας τεχνητά δέντρα. Αυτό δεν το λέμε μόνο για περιβαλλοντολογικούς λόγους αλλά γιατί οι υψηλής ποιότητας τεχνητοί κορμοί δέντρων ( από στελέχη ινών π.χ. γυαλί ) προέρχονται από την πλήρη αντιγραφή των φυσικών δέντρων και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα υπόλοιπα.

 ide τεχνητό δέντρο διακόσμηση χώρου 09

Τα τεχνητά δέντρα που κατασκευάζονται με όλες τις προδιαγραφές και αντιμετωπίζονται αναλόγως, μπορεί να αντέξουν έως και 20 χρόνια. Ο καθαρισμός τους γίνεται εύκολα, με ειδικές αντλίες που ψεκάζουν το τεχνητό δέντρο με ένα καθαριστικό και μετά με νερό. Το δάπεδο την στιγμή του καθαρισμού πρέπει να καλύπτεται με ένα ελαφρύ σκέπασμα για να μην μείνουν λεκέδες. Μετά τον γρήγορο αυτόν καθαρισμό, το δέντρο είναι πάλι σαν καινούργιο και έτοιμο για χρήση, χωρίς να χρειάζεται να καθαρίσετε ένα ένα τα φύλλα.

 

ide τεχνητό δέντρο διακόσμηση χώρου-020

 

ide τεχνητό δέντρο διακόσμηση χώρου 04

Τέλος να τονίσουμε ότι οι τιμές ποικίλουν. Όσο πιο πολύπλοκη είναι η παραγωγή του τεχνητού δέντρου ( σε κλαδιά, φύλλωμα, καρπούς κ.α. ) τόσο πιο πολύ ανεβαίνει η τιμή του.

Ευχαριστούμε πολύ για το φωτογραφικό υλικό τα site:

kuenstlicher-baum
dekopflanzen
kunstbaeume
b1-kunstbaum
kunstpalmen-vergleich

Ένα δέντρο στο σαλόνι μου αναρτήθηκε: 30 Σεπτεμβρίου, 2015 από το Σπίτι και Διακόσμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *